Advertentie

Hebban Newsroom

03
mei 2021
om 07:58

Bestsellerauteur Pieter Aspe (68) overleden

7 reacties

Afgelopen weekend werd bekend dat Pieter Aspe, de bestverkopende misdaadauteur van België, is overleden. Aspe brak door met zijn misdaadverhalen rond commissaris Van In en substituut Hannelore Martens. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af. Hij schreef een vijftigtal boeken en verkocht meer dan 3,5 miljoen exemplaren.

In 1995 debuteerde hij met Het vierkant van de wraak. Tot en met 1999 leverde hij elk jaar een nieuw boek af rond het duo, om vanaf 2000 publiceerde hij twee boeken per jaar. In opdracht van VTM werden de eerste tien misdaadromans van Aspe in Brugge verfilmd tot een tv-serie, getiteld Aspe. Er werden uiteindelijk tien reeksen opgenomen en uitgezonden.

In 2001 ontving hij de Hercule Poirotprijs voor Zoenoffer en een jaar later de Gouden Bladwijzer van het weekblad Humo voor De vijfde macht. In 2010 werd Aspe de Hercule Poirotprijs voor zijn hele oeuvre toegekend. De misdaadromans werden uitgegeven in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Zuid-Afrika, Polen, Tsjechië en - sinds 2013 - ook in de VS.Over de auteur

Hebban Crew

2114 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Bestsellerauteur Pieter Aspe (68) overleden

Gerelateerd

Over

Pieter Aspe

Pieter Aspe

Pieter Aspe (1953-2021), pseudoniem van Pierre Aspeslag, was tijdens de woelige...