Advertentie

Hebban Newsroom

07
februari 2020
om 11:00

Boekbericht: ‘Cliënt E. Busken’ van Jeroen Brouwers

3 reacties

Deze maand verschijnt de nieuwe roman van Jeroen Brouwers, Cliënt E. Busken.

Over het boek
In Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers zit de hoofdpersoon vastgegord in zijn rolstoel op de gesloten afdeling van een instelling waar hij tegen zijn zin verblijft en denkt, piekert, maalt en bedoelt. Hij zegt niets en misschien is er iets mis met zijn gehoor, maar van wat om hem heen gebeurt blijft hij een scherp waarnemer en inwendig voorziet hij zijn medebewoners en het personeel van snerpend commentaar. Ongericht wentelen zijn gedachten door elkaar en bewegen zich van verontwaardiging en machteloos verzet tegen zijn situatie via troebele herinneringen naar megalomanie. Cliënt E. Busken beschrijft een dag van zijn verblijf in de psychiatrische instelling. Navrant en hilarisch openbaart zich een warrig geestesuniversum.

Over de auteur
Jeroen Brouwers is een Nederlands journalist, essayist en schrijver. Hij wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog geboren in Nederlands-Indië en brengt een deel van zijn jeugd tijdens de Japanse bezetting door in een kamp. Na de oorlog keert Brouwers terug naar Nederland. Hij wordt journalist en werkt later voor uitgeverij Manteau. Hij stopt daar in 1976 en richt zich volledig op zijn literatuur. Het werk van Brouwers is vele malen bekroond met literaire prijzen, waaronder de Constantijn Huygens Prijs voor zijn gehele oeuvre in 1993 en meerdere malen de Gouden Uil en de Multatuliprijs.  

Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers verschijnt op 13 februari a.s. bij uitgeverij Atlas Contact. Hij schreef eerder onder andere Het hout en Bezonken rood.        

Komt Cliënt E. Busken op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.      Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: ‘Cliënt E. Busken’ van Jeroen Brouwers

Gerelateerd

Over

Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers is een Nederlands journalist, essayist en schrijver. Hij wordt t...