Advertentie

Hebban Newsroom

11
juni 2020
om 15:13

Boekbericht: 'Het leugenachtige leven van volwassenen' van Elena Ferrante (met online evenement)

2 reacties

Op 1 september 2020 verschijnt het nieuwe boek van Elena Ferrante: Het leugenachtige leven van volwassenen. Rondom deze nieuwe roman wordt op 23 juni (22.00 uur) een speciaal evenement georganiseerd waarin diverse uitgevers en vertalers van Ferrante hun ervaringen delen over haar werk. En er worden fragmenten voorgelezen uit het nog te verschijnen boek. Via de button onderaan dit artikel lees je meer informatie en kun je je aanmelden. 

Over het boek

De dertienjarige Giovanna woont in een van de beste wijken van Napels. Haar ouders zijn bijna perfect en hebben haar opgevoed tot een net en lief kind dat keurig Italiaans spreekt en goede cijfers haalt. Maar op een dag hoort ze haar vader tegen haar moeder zeggen dat Giovanna steeds meer begint te lijken op zijn zus. Er is in hun gezin geen groter kwaad denkbaar dan tante Vittoria.

Giovanna besluit om op bezoek te gaan bij Vittoria om meer over zichzelf te weten tekomen. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten gaat er meteen een doos van Pandora open: de volkse, grofgebekte Vittoria blijkt vooral te willen praten over de ware aard van Giovanna's ouders. Het beeld van een perfect gezin valt langzaam in gruzelementen. Vanaf nu moet ze laveren tussen trouw aan haar ouders en de nieuwe vriendschap met haar tante - het zijn Giovanna's eerste stappen naar volwassenheid.

Deze nieuwe roman van Elena Ferrante bevestigt opnieuw haar grote en unieke talent: als geen ander is ze in staat om heel gedetailleerd vriendschappen en relaties tussen vrouwen neer te zetten. Haar vaak rebelse personages zijn zo levendig beschreven, dat je al snel het idee krijgt dat je ze al je hele leven kent. Het leugenachtige leven van volwassenen doet verlangen naar meer.

Elena Ferrante is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster, die ondanks haar mysterieuze identiteit ook wel de belangrijkste schrijfster van haar generatie wordt genoemd. Haar eerste boek kwam uit in 1993 en sindsdien volgden er nog acht romans. Lees hier de recensie die we schreven over De geniale vriendin (****). 

Komt Het leugenachtige leven van volwassenen op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.

Naar het volledige artikel

Bron: Uitgeverij Wereldbibliotheek

Over de auteur

Hebban Crew

1940 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: 'Het leugenachtige leven van volwassenen' van Elena Ferrante (met online evenement)

Gerelateerd

Over

Elena Ferrante

Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster, die ondanks haa...