Advertentie

Hebban Newsroom

01
februari 2020
om 07:58

Boekbericht: ‘Het nachtvuur’ van Michael Connelly

6 reacties

Het nachtvuur is de nieuwe thriller van Michael Connelly. In het boek komen Harry Bosch, Renée Ballard en Mickey Haller voor het eerst samen. Van Connelly’s boeken werden al ruim 500.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen.

 

Toen Harry Bosch net begon als rechercheur, nam John Jack Thompson hem onder zijn hoede en leerde hem alles wat hij moest weten over het vak. Zijn mentor was ervan overtuigd dat je maar op één manier een echt goede politieman kon zijn: door elke zaak persoonlijk op te nemen en met koppig doorzettingsvermogen aan te pakken. Als Thompson overlijdt, wordt Harry benaderd door zijn weduwe, die hem een oud dossier geeft. Het blijkt om een zaak te gaan die Thompson nooit heeft kunnen oplossen. Het dossier had hij op de dag van zijn pensioen tegen alle regels in mee naar huis genomen.

Om erachter te komen waarom deze zaak Thompson zo dwarszat, gaat Harry naar Renée Ballard en vraagt haar hem te helpen de cold case op te lossen. Terwijl ze eraan werken, rijst de alarmerende vraag of Harry’s geliefde mentor het dossier heeft meegenomen om de zaak tijdens zijn pensioen op te lossen… of om juist te voorkomen dat die ooit opgelost zou worden.

 

Michael Connelly schreef eerder onder andere De nachtploeg (****) en Twee soorten waarheid (****).

 

Michael Connelly

Michael Connelly werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs. Connelly’s boeken hebben alle belangrijke thrillerprijzen gewonnen en wereldwijd zijn er al meer dan 60 miljoen boeken van zijn hand verkocht. Bekende series van zijn hand zijn Harry Bosch, Jack McEvoy en Lincoln-advocaat.  

Het nachtvuur van Michael Connelly verschijnt op 18 februari a.s. bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij. 

Komt de Het nachtvuur op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.        Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

2120 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: ‘Het nachtvuur’ van Michael Connelly

Gerelateerd

Over

Michael Connelly

Michael Connelly

Michael Connelly (1956) werkte jarenlang als misdaadverslaggever voor de L.A. Ti...