Hebban Newsroom

21
maart 2020
om 16:00

Boekbericht: ‘Naar de overkant’ van Santa Montefiore

4 reacties

Een echte Montefiore: een meeslepend verhaal over familie, liefde en levensbepalende keuzes.

Over het boek
Marigold woont met haar man Dennis en hun jongvolwassen dochter Suze in een klein dorpje op het Engelse platteland, waar iedereen elkaar kent. Wanneer ook haar negentigjarige moeder bij hen intrekt, omdat ze te oud wordt om alleen te wonen, en hun andere dochter Daisy met een gebroken hart terugkeert uit Milaan, waar ze zes jaar heeft gewoond, lijkt de drukte Marigold een beetje boven het hoofd te groeien. Of is haar toenemende verstrooidheid aan iets anders te wijten?

Terwijl haar dochters met moeite hun leven op de rails krijgen, ontspoort dat van Marigold steeds verder. Het lukt haar niet echt meer om haar winkel te runnen, het huishouden draaiende te houden en de aangekondigde bruiloft van Suze voor te bereiden – zaken waar ze normaal gesproken juist talent voor had. Juist op het moment dat ook Daisy de liefde opnieuw vindt, wordt de diagnose duidelijk. Meer dan ooit heeft Marigold de steun en liefde van haar familie nodig, maar zijn die wel in staat om de offers te brengen die dat van hen vraagt?

Over de auteur
Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek werd afgewezen. Ze accepteerde toen (in 1989) een baan als docent Moderne talen aan Exeter University, maar besloot eerst nog een jaar naar Argentinië te gaan. Haar debuutroman Onder de ombu-boom gaat over die tijd in Argentinië en over haar Anglo-Argentijnse afkomst. De schrijfster is getrouwd met de historicus Simon Sebag-Montefiore, heeft een kind en woont in Groot-Brittannië.

Naar de overkant van Santa Montefiore is vertaald door Erica Feberwee en verschijnt op 24 maart a.s. bij uitgeverij Boekerij. Lees hier de recensies die we schreven over Onder de Italiaanse zon (****) en De vrouwen van kasteel Deverill (*****).

Komt de nieuwe Santa Montefiore op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

2202 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: ‘Naar de overkant’ van Santa Montefiore

Gerelateerd

Over

Santa Montefiore

Santa Montefiore

Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek...


Gesponsorde boeken