Advertentie

Hebban Newsroom

17
juni 2020
om 15:02

Boekbericht: 'Uitverkoren' van Veronica Roth

5 reacties

'Het eerste boek voor volwassenen van Veronica Roth, wereldwijde bestsellerauteur van de 'Divergent'-serie'

Over het boek
Ergens vlak bij Chicago drong op een duistere dag het kwaad de wereld binnen en bracht chaos en verwoesting. Vijf schijnbaar doodgewone tieners – Sloane, Matt, Ines, Albie en Esther – werden opgeroepen zich te melden. Eén van hen zou ‘de uitverkorene’ zijn die de wereld kon redden. En waar of niet, het werkte: het kwaad werd verslagen en de aarde was veilig.

Tot nu. Tien jaar later is de wereld de tragedie bijna vergeten. Maar Sloane niet. Zij wordt nog elke dag achtervolgd door haar verleden: letterlijk, door de paparazzi die haar maar niet met rust laten, en figuurlijk, door het kwaad dat haar nog altijd nachtmerries bezorgt. Op het tienjarig jubileum van hun overwinning slaat het noodlot opnieuw toe: een van de vijf overlijdt. En als de overige vier zich verzamelen voor de begrafenis, op de plek waar het tien jaar geleden allemaal begon, doen ze een huiveringwekkende ontdekking die alles op losse schroeven zet.

Over de auteur
Veronica Roth (New York City, 1988) is een Amerikaanse auteur. Ze debuteerde op tweeëntwintigjarige leeftijd en werd al snel een rijzende ster aan het Young Adult-firmament. Haar debuut Divergent (2011), in het Nederlands verschenen als Inwijding, was het eerste deel van de 'Divergent'-trilogie. Daarna volgden Insurgent (2012) dat werd vertaald als Opstand, en in 2013 Allegiant, dat verscheen als Samensmelting. In 2017 verscheen Carve the mark, het eerste deel van een nieuwe serie. Uitverkoren is het eerste boek dat Roth schrijft voor volwassenen. 

Uitverkoren van Veronica Roth is vertaald door Anne-Marieke Buijs en verschijnt op 24 juni a.s. bij uitgeverij Boekerij. Lees hier de recensies die we schreven over Inwijding (****) en Carve the mark (***).

Komt Uitverkoren op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1940 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: 'Uitverkoren' van Veronica Roth

Gerelateerd

Over

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (New York City, 1988) is een Amerikaanse auteur. Ze debuteerde op ...