Advertentie

Hebban Newsroom

16
maart 2020
om 10:18

Boekbericht: ‘Zandvoort’ van Koen Vergeer

Een kleine geschiedenis van de grote prijs van Nederland 1948-2020.

Over het boek
Met Max Verstappen op jacht naar de wereldtitel keert de Formule 1 terug naar het circuit van Zandvoort. Een plek met een roemrucht autosportverleden. Helden als Fangio, Stewart, Lauda en Senna – allemaal scheurden ze door de duinen. In Zandvoort. Een kleine geschiedenis van de Grote Prijs van Nederland vertelt Koen Vergeer het verhaal van het Zandvoortse circuit en hoe de Formule 1 en het hele circus eromheen veranderden. Hij vertelt je over coureurs in de straten van een gezellige badplaats, over Tarzanbocht en Scheivlak, vuurzeeën, over epische duels en onvergetelijke triomfen. Zandvoort laat je voelen waarom het zindert wanneer in mei 2020 de ultieme raceklasse opnieuw door de duinen raast. 

‘Vergeers schrijfstijl is jongensachtig spannend en moedigt je aan het boek tot de laatste punt in één ruk uit te lezen.’ – Autovisie over MaxMania

Over de auteurKoen Vergeer (1962) is poëzie-kenner en Formule 1-fanaat. Hij publiceerde onder andere  (2000) en Le Mans (2004). Zijn eerder verschenen De Formule 1-fanaat (1999) werd vertaald in het Engels en Duits; de Nederlandse editie beleefde al vier herdrukken. In 2008 verscheen Vaders langs de lijn, waarin Vergeer beschrijft hoe hij als coach iedere week langs het voetbalveld staat. 

Komt Zandvoort op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.      Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1858 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: ‘Zandvoort’ van Koen Vergeer

Gerelateerd

Over

Koen Vergeer

Koen Vergeer

Koen Vergeer is poëzierecensent voor o.m. De Morgen. Hij schreef uitgebreid...