Advertentie

Hebban Newsroom

15
februari 2020
om 07:36

Boekbericht: ‘Zonder de top te bereiken’ van Paolo Cognetti

3 reacties

Eind februari verschijnt Zonder de top te bereiken van Paolo Cognetti. Een nieuw boek over de natuur en het leven. Van de auteur van De acht bergen, waar inmiddels meer dan 250.000 exemplaren van zijn verkocht. 

Over het boek
Waar zijn we naar op zoek wanneer we op reis gaan? Deze vraag staat centraal in Zonder de top te bereiken, dat is geschreven in de traditie van de grote reisliteratuur en vertelt over Dolpa, een afgelegen gebied in de Himalaya. 

Het is een boek over hoe een man tot inzichten komt op vijfduizend meter hoogte door één voet voor de andere te zetten. Hij reist door een land dat onaangetast is door de moderne tijd, vergezeld door een ezel en Peter Matthiessens reisklassieker De sneeuwluipaard

Maar Zonder de top te bereiken is meer dan een reisverslag: het is een eerlijke vertelling over iemand die probeert zijn grenzen te vinden, die vele oude zekerheden ziet vervagen en die de pracht ontdekt in kleine zaken, zoals een onverwachte ontmoeting met een Tibetaanse hond. De hoofdpersoon zoekt balans in zijn leven en vindt die in de schoonheid van de natuur. 

Over de auteur
Paolo Cognetti
(1978) is een Italiaanse schrijver en filmmaker. De acht bergen betekende zijn definitieve doorbraak in Italië. De rechten van het boek werden aan meer dan veertig landen verkocht. Het boek werd zowel met de Premio Strega Giovani als met de prestigieuze Premio Strega bekroond.

Zonder de top te bereiken van Paolo Cognetti verschijnt op 25 februari a.s. bij uitgeverij De Bezige Bij. Lees hier de recensies die we schreven over De acht bergen (*****), De buitenjongen (****) en Sofia draagt altijd zwart (****).   

Komt de nieuwe Paolo Cognetti op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1825 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: ‘Zonder de top te bereiken’ van Paolo Cognetti

Gerelateerd

Over

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti (1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker. De acht...