Advertentie

Hebban Newsroom

20
maart 2020
om 07:22

Boekpresentatie: Hersenschorsing van Margôt Ros en Jeroen Kleijne

1 reactie

Auteurs die hun boekpresentatie hebben moeten afzeggen vanwege de corona-crisis, geven we een plek op Hebban voor een digitaal alternatief. Vandaag de eerste. Vanmiddag van 17 tot 17.30 uur wordt de boekpresentatie van Hersenschorsing live gestreamed vanuit boekhandel van Noord (in Amsterdam Noord) op de Facebook-pagina van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Auteurs Jeroen Kleijne en Margôt Ros vertellen over de totstandkoming van het boek, lezen voor, reiken virtueel het eerste exemplaar uit en proosten er samen op. 

Over het boek
Wanneer actrice Margôt Ros, bekend van o.a. Toren C, tijdens een theatervoorstelling tegen een ijzeren balk loopt, verandert haar leven volledig. Ze krijgt de diagnose lichte hersenschudding – rustig aan doen is het advies. Maanden later is Margôt nog steeds niet in staat te functioneren: ze verdraagt geen licht en geluid, kan niet lezen en heeft nauwelijks energie. Iedere ochtend moet ze kiezen: zal ik bukken om de vaatwasser uit te ruimen, of loop ik naar beneden om de post uit de brievenbus te halen? Ze krijgt de diagnose post-commotioneel syndroom en moet rekening houden met een revalidatie van minstens anderhalf jaar waardoor zelfs de opnames van Toren C stil komen te liggen. Van een succesvolle, vrolijke vrouw met een actief sociaal leven is ze veranderd in een persoon die veroordeeld is tot eenzame opsluiting in haar huis en toeleeft naar de ontmoetingen met lotgenoten in de revalidatiekliniek.

In Hersenschorsing beschrijft Margôt Ros op openhartige wijze haar revalidatie, met de humor die we van haar gewend zijn. Ze schreef dit boek samen met haar partner Jeroen Kleijne.

Naar het volledige artikel

Bron: Nijgh & Van Ditmar

Over de auteur

Hebban Crew

1858 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekpresentatie: Hersenschorsing van Margôt Ros en Jeroen Kleijne

Gerelateerd

Over