Advertentie

Hebban Newsroom

16
juni 2020
om 10:00

Boekpresentatie: 'Moederziel' van Sophie Zeestraten

Auteurs die hun boekpresentatie hebben moeten afzeggen vanwege de corona-crisis, geven we een plek op Hebban voor een digitaal alternatief. Vandaag aandacht voor het boek Moederziel van Sophie Zeestraten. Het boek verschijnt vandaag en deze donderdag (18 juni) wordt het gepresenteerd via Zoom. Onderaan dit artikel vind je meer informatie over de boekpresentatie. 

Over het boek

Een hoopvol en inspirerend boek over veerkracht, moed en de kracht van vergeving.

Vijf jaar is Sophie als haar moeder van de ene op de andere dag haar gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling op school en vliegt ze in no time door haar studie. Eenmaal volwassen heeft ze alles wat ze zich kan wensen: een goede baan, een mooi huis, een lieve man en twee prachtige dochters... maar toch is er altijd het gevoel van gemis.

Als Sophie op haar veertigste een burn-out krijgt, besluit ze het contact met haar moeder te herstellen. Pijnlijke en hoopvolle nieuwe inzichten over vroeger komen aan het licht; het zijn de puzzelstukken die Sophie in staat stellen haar verleden en zichzelf te accepteren.

Met dit openhartige boek laat Sophie Zeestraten zien dat ieder mens de veerkracht in zich draagt om pijnlijke ervaringen uit het verleden te boven te komen. ‘Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben wél allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’

Een leesfragment

Het eerste wat ik me herinner van de dag dat ze uit mijn leven verdween is dat ik griep had. Al dagenlang. Ze had besloten dat ze de nachttrein naar Denemarken pas zou nemen als mijn buikpijn helemaal over zou zijn. Zo hadden we nog een dagje samen. Ik vond het maar niets dat ze een week weg zou gaan, maar ze beloofde dat de zeven nachtjes over zouden zijn voordat ik er erg in had. Zenuwachtig liep ze door het huis, ze was nog nooit zo lang alleen weg geweest zonder ons.

We aten ’s middags een boterham in de keuken. De keuken waarin wij altijd samen brood en koekjes bakten. Ik op het witte krukje met mijn eigen schortje aan. Daarna gingen we naar boven om haar tas in te pakken. Het werd de blauwe reistas die papa altijd meenam als hij een paar dagen ging zeilen. Zoveel kleren had ze niet nodig voor die paar dagen. Helemaal bovenop legde ze haar lievelingsvestje dat ze van haar zusje Valentina, die in Milaan woonde, had gekregen.

Aan het eind van de middag kookte ze nog voor ons en aten we met zijn vieren aan de grote eettafel. Toen brak het moment aan dat ze zou vertrekken. Het was al donker buiten. Mijn broer en ik klommen achter in de grote gele Volvo. Bij het station aangekomen zei ze dat ik beter in de warme auto kon blijven. Ik moest nog beter worden. We kregen nog een dikke knuffel en een berg kusjes. ‘Dag lieverds, een hele fijne week, ik ben er over zeven nachtjes slapen weer!’

Zo scheidden onze wegen. Mamma liep het donker in en wij gingen met zijn drieën terug naar het grote huis. In Hannover stapte ze over op de trein naar Kopenhagen.
 Na zeven nachtjes slapen was ze niet terug.

Ze kwam nooit meer terug. 

Bekijk hier de boektrailer 

Sophie Zeestraten (1974) studeerde rechten en werkte jarenlang in de advocatuur en bij de overheid. Tegenwoordig heeft ze haar eigen therapie- en coachingspraktijk. Ze woont met haar gezin in Den Haag. 

Online Zoom-boekpresentatie
De online boekpresentatie vindt plaats op 18 juni 2020 om 16 uur in samenwerking met boekhandel Paagman in Den Haag. Wil je erbij aanwezig zijn? Je kunt je opgeven via uitgeverij AmboAnthos, zij sturen alle deelnemers een Zoom-link.

Datum: 18 juni 2020
Tijd: 16.00 uur
Locatie: thuis/online via Zoom-link
Opgeven kan via: publiciteit@amboanthos.nlBron: Ambo|Anthos

Over de auteur

Hebban Crew

1927 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekpresentatie: 'Moederziel' van Sophie Zeestraten

Gerelateerd

Over

Sophie Zeestraten

Sophie Zeestraten

Sophie Zeestraten (1974) studeerde rechten en werkte jarenlang in de advocatuur...