Advertentie

Hebban Newsroom

05
maart 2021
om 06:45

Boekverkopers bekronen Wij zijn licht van Gerda Blees met Nederlandse Boekhandelsprijs 2021

2 reacties

Gerda Blees heeft met haar roman Wij zijn licht de Nederlandse Boekhandelsprijs 2021 gewonnen. De prijs is een bekroning voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige boek van het afgelopen jaar dat volgens boekverkopers een groter publiek verdient. Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek lees je een interview met Gerda Blees op Hebban. 

Eerdere prijswinnaars waren Dido Michielsen (Lichter dan ik), Johan Fretz (Onder de paramariboom), Murat Isik (Wees onzichtbaar), Lize Spit (Het smelt), Alex Boogers (Alleen met de goden) en Jaap Robben (Birk).

Over De Nederlandse Boekhandelsprijs

De Nederlandse Boekhandelsprijs is een literatuurprijs die sinds 2015 jaarlijks wordt toegekend aan een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk. De prijs is een uitverkiezing onder alle boekverkopers van Nederland en bestemd voor een werk dat in hun ogen meer aandacht verdient. Het idee is geïnspireerd op prestigieuze boekhandelsprijzen in het buitenland, zoals de Franse Prix des Libraires, de Deutscher Buchpreis en de Amerikaanse National Book Award. De winnaar krijgt een landelijke advertentiecampagne en een speciale luxe boekhandelsprijs-editie van het boek. Over de auteur

Hebban Crew

2110 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekverkopers bekronen Wij zijn licht van Gerda Blees met Nederlandse Boekhandelsprijs 2021

Gerelateerd

Over

Gerda Blees

Gerda Blees

Gerda Blees (1985) won, net als voorheen schrijvers als Manon Uphoff, Edwin Mort...