Advertentie

Hebban Newsroom

25
augustus 2020
om 17:00

Booktalk #14: Griffels, Penselen en een interview over Tomas Ross' pandemie

De redactie van Hebban maakt regelmatig een rondje langs de velden. In Booktalk verzamelen we de meest opvallende berichten en artikelen uit de media. Wil je geen nieuws missen? Zet dan nu direct de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan voor een van onze nieuwsbrieven.

 

Eerste Zilveren Griffels en Penselen bekend

In de aanloop naar de Kinderboekenweek zijn vandaag de best geschreven kinderboeken in de categorie ‘Zes tot negen jaar’ en ‘Poëzie’ bekendgemaakt. De best geïllustreerde kinderboeken zijn bekroond in de categorie ‘Geïllustreerde kinderboeken’ en ‘Geïllustreerde jeugdboeken’. De bekendmaking werd online gepresenteerd door de bekende presentator van Kinderen voor Kinderen, Ridder van Kooten.

Zilveren Griffel – categorie Zes tot negen jaar
Bette Westera en Sylvia Weve ontvangen samen een Zilveren Griffel voor hun boek Dit is geen Cobra.

Zilveren Griffel – categorie Poëzie
Bette Westera kreeg vandaag ook een Zilveren Griffel in de categorie Poëzie voor het boek Uit elkaar. Edward van de Vendel ontvangt een Zilveren Griffel voor het boek Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt.

Zilveren Penseel – categorie Geïllustreerde kinderboeken
De Vuurzeevlieg – en andere dierenverhalen geïllustreerd door Carll Cneut en Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt met illustraties van Martijn van der Linden zijn beide bekroond met een Zilveren Penseel in de categorie Geïllustreerde kinderboeken.

Zilveren Penseel – categorie Geïllustreerde jeugdboeken
In de categorie Geïllustreerde jeugdboeken zijn de boeken Uit elkaar van Sylvia Weve en Zwerveling van Peter van den Ende bekroond met een Zilveren Penseel.

Bron: Persbericht CPNB

 

Haagse schrijver Tomas Ross creëerde in 1987 al een pandemie

Het is 1996 en de dodelijke ziekte Bèta heeft al anderhalf miljoen slachtoffers geëist. Dat is het uitgangspunt van de roman van de Haagse schrijver Tomas Ross, die oorspronkelijk in 1987 werd uitgegeven. Vanwege de actualiteit is besloten tot een herdruk. En dan is Tomas Ross zondag ook te zien een herhaling van ons programma Haagse Iconen. Reden genoeg om met de auteur te bellen. Lees het interview | Bron: Omroep West

Reageren op een van de berichten in deze Booktalk? Doe dat onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1982 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Booktalk #14: Griffels, Penselen en een interview over Tomas Ross' pandemie

Gerelateerd