Advertentie

Hebban Newsroom

27
augustus 2020
om 09:34

Booktalk #15: Marieke Lucas Rijneveld wint de International Booker Prize en meer Griffels en Penselen

2 reacties

De redactie van Hebban maakt regelmatig een rondje langs de velden. In Booktalk verzamelen we de meest opvallende berichten en artikelen uit de media. Wil je geen nieuws missen? Zet dan nu direct de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan voor een van onze nieuwsbrieven.

 

De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld wint de International Booker Prize 2020

The Discomfort of Evening (Faber & Faber, 2020), de door Michele Hutchison in het Engels vertaalde debuutroman De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld, is bekroond met de International Booker Prize 2020. Het is de eerste Nederlandse roman die deze prestigieuze, internationale prijs wint. | Bron: Persbericht Atlas Contact

 

Tweede bekendmaking van de Zilveren Griffels en Penselen

Vandaag maakt presentator Ridder van Kooten de best geschreven kinderboeken in de categorie ‘Tot zes jaar’ bekend en de best geïllustreerde kinderboeken in de categorie ‘Prentenboeken’.

Zilveren Griffel – categorie Tot zes jaar
Het boek Tijger geschreven door Jan Jutte is vandaag bekroond met een Zilveren Griffel, ook Koos Meinderts werd verrast en ontvangt voor het boek De man met de zeegroene ogen een Zilveren Griffel.

Zilveren Penseel – categorie Prentenboeken
In de categorie Prentenboeken van de Zilveren Penselen zijn Stel dat… van JooHee Yoon en het boek Hup, Herman! van Yvonne Jagtenberg bekroond.

Bron: Persbericht CPNB

 

Derde deel Zilveren Griffels en Penselen bekend

Via een online bekendmaking gepresenteerd door de bekende presentator Ridder van Kooten, zijn vandaag de best geschreven en geïllustreerde kinderboeken in de categorie ‘Informatief’ bekendgemaakt. Deze categorie sluit aan bij de Kinderboekenweek die met het thema En toen? In het teken staat van geschiedenis. Ook werd vandaag nog één boek uit de categorie 'Zes tot negen jaar' bekroond met een Zilveren Griffel.

Zilveren Griffel – categorie Zes tot negen jaar
Het boek Naar de overkant van Wouter Klootwijk is bekroond met een Zilveren Griffel in de categorie Zes tot negen jaar.

Zilveren Griffel – categorie Informatief
Het boek Toen het oorlog was, 1939-1945 geschreven door Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld en Liesbeth Rosendaal ontvangt een Zilveren Griffel. Ook Het geheime boek van Sinterklaas geschreven door Floortje Zwigtman is bekroond met een Zilveren Griffel.

Zilveren Penseel – categorie Informatief
Lisk Feng haar boek Everest is bekroond met een Zilveren Penseel en het boek Nadir en Zenith in de wereld van Escher van Wouter van Reek, is vandaag bekroond met een Zilveren Penseel.

Bron: Persbericht CPNB

Reageren op een van de berichten in deze Booktalk? Doe dat onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1982 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Booktalk #15: Marieke Lucas Rijneveld wint de International Booker Prize en meer Griffels en Penselen

Gerelateerd