Advertentie

Hebban Newsroom

28
augustus 2020
om 12:03

Booktalk #16: Nederlandse rebelse meisjes, laatste Zilveren Griffels bekend en een verfilming

De redactie van Hebban maakt regelmatig een rondje langs de velden. In Booktalk verzamelen we de meest opvallende berichten en artikelen uit de media. Wil je geen nieuws missen? Zet dan nu direct de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan voor een van onze nieuwsbrieven.

 

Nederlandse versie van Rebelse meisjes heeft jouw hulp nodig

ROSE Stories heeft een droom, ze willen namelijk een versie maken van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes met Nederlandse verhalen. Het boek kan gedrukt worden wanneer er 2500 exemplaren zijn verkocht in de voorverkoop. Van de website:

We hebben de rechten voor het boek, de schrijvers en illustratoren zijn voorzichtig begonnen en de lijst met bijzondere vrouwen voor in het boek wordt langer en langer. We kunnen niet wachten tot het in de winkels ligt. Maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig! | Bron: Rebelsemeisjes.nl

 

Leesgedrag in coronatijden

De coronamaatregelen hebben het lees-, koop- en leengedrag van de Nederlandse consument zonder twijfel beïnvloed. Zo zijn vier op de tien Nederlanders meer gaan lezen en zijn tijdens de lockdown meer boeken online verkocht dan voorheen. Bekijk de cijfers in deze voorpublicatie van het GfK-kwartaalonderzoek. | Bron: KVB Boekwerk

 

Alle Zilveren Griffels en Penselen 2020 nu bekend

De laatste Zilveren Griffels zijn vandaag uitgedeeld en daarmee zijn alle Griffels en Penselen van 2020 nu bekend. De Griffel- en de Penseeljury’s trokken de afgelopen dagen door het land om -in aanloop naar de Kinderboekenweek- kinderboekenauteurs en illustratoren te verrassen met deze prestigieuze prijzen. De oorspronkelijk Nederlandstalige Zilveren Griffels en Penselen zijn automatisch genomineerd voor de Gouden Griffel en Gouden Penseel, die bij de start van de Kinderboekenweek bekendgemaakt worden.

Zilveren Griffel – categorie 9 tot 12 jaar
Het boek Niemand ziet het geschreven door Dolf Verroen werd vandaag bekroond met een Zilveren Griffel, ook Simon van der Geest ontvangt voor het boek Het werkstuk - of Hoe ik verdween in de jungle een Zilveren Griffel.

Zilveren Griffel – categorie 12 tot 15 jaar
Het boek Bizar van Sjoerd Kuyper ontving vandaag een Zilveren Griffel, en ook Dor van Neal en Jarrod Shusterman werd bekroond met een Zilveren Griffel. 

Bron: Persbericht CPNB 

 

Sciencefictionroman Sphere krijgt serieverfilming van Westworld-makers

De sciencefictionroman Sphere van Michael Crichton wordt bewerkt tot een HBO-serie. De serie Westworld, die eveneens op de zender te zien was, is ook gebaseerd op een boek van Crichton. Crichton, die in 2008 overleed, is auteur van meerdere bestsellers. Zo schreef hij ook het eveneens verfilmde Jurassic Park en The Great Train Robbery. | Bron: Nu.nl

 

Reageren op een van de berichten in deze Booktalk? Doe dat onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1982 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Booktalk #16: Nederlandse rebelse meisjes, laatste Zilveren Griffels bekend en een verfilming

Gerelateerd