Advertentie

Hebban Newsroom

08
september 2020
om 12:02

Booktalk #19: Nominaties Anton Wachterprijs, boeken op de radio en Brabants Boek Present

De redactie van Hebban maakt regelmatig een rondje langs de velden. In Booktalk verzamelen we de meest opvallende berichten en artikelen uit de media. Wil je geen nieuws missen? Zet dan nu direct de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan voor een van onze nieuwsbrieven.

 

Zes genomineerden voor de Anton Wachterprijs 2020

Er zijn dit jaar zes nominaties voor de Anton Wachterprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire prozadebuut van de afgelopen twee jaar. Begin oktober wordt de prijswinnaar bekendgemaakt.

De genomineerden:

Harpie van Hannah van Binsbergen
De slaap die geen uren kent van Sebastiaan Chabot
Messias van niks van Michiel Cox
De achtste dag van Annemarie Haverkamp
De wateraap van Mariken Heitman
Wij, het schuim van Caro van Thuyne

Bron: Centraal Comité 1945 Harlingen

 

Boekenprogramma op Radio Centraal

Tijdens hun signeersessie op de Boekenbeurs van 2019 wisselden schrijvers Hubert van Lier en Luc De Keersmaecker met elkaar van gedachten over het wel en wee in de hedendaagse literaire wereld. Ze hadden het onder meer over het gebrek aan aandacht in de media voor het gros van de Vlaamse schrijvers. Ze besloten zelf de koe bij de hoorns te vatten en een voorstel in te dienen om een radioprogramma rond Vlaamse fictie te maken.

Vanaf woensdag 9 september gaan de eerste uitzendingen van start. Luc De Keersmaecker, Kristien De Boodt, Peter Franck en Hubert van Lier zullen zelf in wisselende duo’s een gevarieerd radio-magazine presenteren met verschillende rubrieken, onder andere thriller van de maand, een auteur te gast, boeken plaat, letterenagenda. 

Bron: Persbericht 

 

Brabants Boek Present onder grote belangstelling gepresenteerd

Vers van de drukpers en in een oplage van meer dan 10.000 exemplaren. Het Brabants Boek Present werd maandag onder grote belangstelling gepresenteerd in de thuisstad van schrijver Jeroen Thijssen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt maken voor de tweede keer deze literaire actie in de provincie mogelijk. Van zaterdag 5 t/m zondag 13 september 2020 wordt dit boek gratis meegegeven aan lezers in 61 Brabantse boekwinkels.

Bron: Persbericht Tilt

 

Reageren op een van de berichten in deze Booktalk? Doe dat onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1982 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Booktalk #19: Nominaties Anton Wachterprijs, boeken op de radio en Brabants Boek Present

Gerelateerd