Advertentie

Hebban Newsroom

11
september 2020
om 16:17

Booktalk #20: Winnaar Women's Prize, nominaties Vleermuizen en Wintertuin2020

De redactie van Hebban maakt regelmatig een rondje langs de velden. In Booktalk verzamelen we de meest opvallende berichten en artikelen uit de media. Wil je geen nieuws missen? Zet dan nu direct de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan voor een van onze nieuwsbrieven.

 

Maggie O'Farrell wint Women's Prize for Fiction

De schrijfster Maggie O'Farrell heeft de 25e Women's Prize for Fiction 2020 gewonnen met haar achtste roman Hamnet. Hiermee wint ze een geldprijs van 30.000 pond.

Jurylid Martha Lane Fox:

'The euphoria of being in the same room for the final judging meeting was quickly eclipsed by the excitement we all feel about this exceptional winner. Hamnet, while set long ago, like all truly great novels expresses something profound about the human experience that seems both extraordinarily current and at the same time, enduring.'

Bron: Women's Prize for Fiction

 

Geen Wintertuinfestival, maar Wintertuin2020: een literaire verkenning van tijd en ruimte

Het Wintertuinfestival, dat jaarlijks in het laatste weekend van november in Nijmegen plaatsvindt, gaat in 2020 vanwege de coronacrisis niet door. In plaats daarvan organiseert De Nieuwe Oost | Wintertuin dit najaar Wintertuin2020. Coronaproof evenementen, zowel on- als offline, van september t/m december. Met nieuwe programma’s en ideeën, maar ook bestaande formules in een aangepaste vorm. Dit alles rondom het thema ‘Tijd en ruimte’. | Bron: Wintertuinfestival

 

Longlists MAX Gouden en MAX Bronzen Vleermuis bekend!

De longlist voor zowel de MAX Gouden Vleermuis als de MAX Bronzen Vleermuis is bekend. De Gouden Vleermuis is een oeuvreprijs die elk jaar wordt toegekend door het Nederlands Thrillerfestival. Sinds dit jaar is daar de Bronzen Vleermuis bijgekomen, die wordt uitgereikt aan het beste thrillerdebuut. Op 1 oktober worden beide shortlists bekend.

Bekijk hier de longlists

Bron: Nederlands Thrillerfestival

 

Reageren op een van de berichten in deze Booktalk? Doe dat onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1983 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Booktalk #20: Winnaar Women's Prize, nominaties Vleermuizen en Wintertuin2020

Gerelateerd