Advertentie

Hebban Newsroom

22
september 2020
om 13:39

Booktalk #22: Sam McBratney overleden, YALFU en Hannelore

De redactie van Hebban maakt regelmatig een rondje langs de velden. In Booktalk verzamelen we de meest opvallende berichten en artikelen uit de media. Wil je geen nieuws missen? Zet dan nu direct de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan voor een van onze nieuwsbrieven.

Sam McBratney overleden, auteur van een van de beroemdste prentenboeken ter wereld

Raad eens hoeveel ik van je hou. Het is de titel van een hartverwarmend prentenboek van de Noord-Ierse schrijver Sam McBratney dat intussen al 26 jaar oud is en over heel de wereld al miljoenen ouders en kinderen ontroerd heeft. De meest beroemde zin uit het boek, 'Ik hou van jou tot aan de maan en terug', is van zijn hand. Afgelopen vrijdag is McBratney overleden, hij is 77 jaar geworden.

Het prentenboek werd meteen een internationale bestseller. Wereldwijd zijn intussen bijna 50 miljoen exemplaren verkocht, het is vertaald in 57 talen. Er werd een tekenfilmreeks en een toneelstuk van gemaakt. 

YALFU met Leigh Bardugo

Op vrijdag 25 september vindt YALFU plaats, het jaarlijkse Young Adult @ ILFU evenement. Samya Hafsaoui zal vanuit TivoliVredenburg via een livestream met Leigh Bardugo in gesprek gaan over de boeken uit de Grishaverse en haar nieuwste fantasy boek, Het Negende Huis

De Nederlandse YA-schrijvers Chinouk Thijssen en Valentijn Ringelberg schuiven live in de zaal aan. Bij je toegangskaartje ontvang je bovendien een unieke, door Leigh gesigneerde bookplate (zo lang de voorraad strekt), een limited edition kaartenset van de nieuwe Grishaverse-omslagen en leuke aanbiedingen.

Hannelore in De verandering op NPO 2

Hannelore is nog maar een meisje van drie als haar ouders zich aansluiten bij de kerk van voorganger en later zelfbenoemd profeet Sipke Vrieswijk. Wat in aanvang zo'n leuke gemeente lijkt, ontaardt al snel in een gevaarlijke sekte waar Vrieswijk met ijzeren hand regeert. Mirjam Bouwman ontmoet Hannelore en samen kijken ze terug op de jaren dat Hannelore in de sekte van Vrieswijk zat. Mirjam is vooral benieuwd hoe het nu met haar is en of ze de vrees voor Vrieswijk heeft kunnen overwinnen.

Deze aflevering van De verandering wordt zaterdag 26 september 2020 van 19:20 - 19:50 uitgezonden op NPO 2.

Reageren op een van de berichten in deze Booktalk? Doe dat onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1994 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Booktalk #22: Sam McBratney overleden, YALFU en Hannelore

Gerelateerd

Over

Sam McBratney

Sam McBratney

Sam McBratney (1943-2020) was docent op het Trinity College in Dublin, op een mi...

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste d...

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (1983) is de auteur van Fataal spel en de Truth or Dance-trilog...

Valentijn Ringelberg

Valentijn Ringelberg

Het hart van Valentijn Ringelberg (1990) uit het Noord-Hollandse Alkmaar heeft a...

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...