Advertentie

Hebban Newsroom

24
september 2020
om 12:57

Booktalk #23: shortlist Biografieprijs, Boekenbeurs bijna failliet en Kinderboekenweek bij McDonalds

De redactie van Hebban maakt regelmatig een rondje langs de velden. In Booktalk verzamelen we de meest opvallende berichten en artikelen uit de media. Wil je geen nieuws missen? Zet dan nu direct de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan voor een van onze nieuwsbrieven.

Shortlist Biografieprijs 2020 bekend

De Stichting Nederlandse Biografieprijs heeft de shortlist 2020 bekendgemaakt. Uit een totaal van 166 biografieën die tussen 1 april 2018 en 1 juli 2020 zijn verschenen heeft de jury vijf titels geselecteerd:


Organisator van Boekenbeurs op rand van faillissement

Boek.be, organisator van de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen, zit zwaar in de problemen. De bedreigde brancheorganisatie van het Vlaamse boekenvak overlegt momenteel met schuldeisers over een herstructureringsplan. Reden is het wegvallen van de Boekenbeurs, dit najaar.

Midden mei werd besloten de Antwerpse Boekenbeurs niet te laten plaatsvinden. 'De impact van corona op een boekenfeest met 120.000 bezoekers is te groot,' luidde het toen. Uitgevers en standhouders vreesden toen al dat de return van hun fikse inschrijvingsgeld minimaal zou zijn en bezoekers massaal zouden wegblijven, terwijl ook weinig (internationale) auteurs werden verwacht. 

Bij McDonald's in de Kinderboekenweek geen speeltje, maar een leesboek cadeau

Vanaf komende woensdag vinden kinderen die bij McDonald's hun Happy Meal openen een leesboekje bij hun maaltijd, in het kader van de Kinderboekenweek. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) wil samen met de fastfoodketen lezen en voorlezen stimuleren.

Sinds begin vorig jaar kunnen de jongste klanten van McDonald's al kiezen tussen een speeltje of een leesboekje in hun Happy Meal. Volgens de fastfoodketen werden er sindsdien ruim 900.000 boekjes uitgedeeld aan kinderen. 

Tijdens de Kinderboekenweek, die loopt van 30 september tot en met 11 oktober, zit bij elke maaltijd een boekje en komt de keuze voor het speeltje te vervallen. 'Zo bereiken we een grote groep nieuwe potentiële lezers en creëren we nog meer mooie lees- en voorleeservaringen,' zegt Eveline Aendekerk, directeur van de Stichting CPNB.


Reageren op een van de berichten in deze Booktalk? Doe dat onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1998 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Booktalk #23: shortlist Biografieprijs, Boekenbeurs bijna failliet en Kinderboekenweek bij McDonalds

Gerelateerd