Advertentie

Hebban Newsroom

08
oktober 2020
om 17:00

Booktalk #26: Nobelprijs, National Book Awards en schrijfster Lida Winiewicz overleden

De redactie van Hebban maakt regelmatig een rondje langs de velden. In Booktalk verzamelen we de meest opvallende berichten en artikelen uit de media. Wil je geen nieuws missen? Zet dan nu direct de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan voor een van onze nieuwsbrieven.

Nobelprijs voor de Literatuur naar Louise Glück

De Amerikaanse dichteres Louise Glück is donderdag onderscheiden met de Nobelprijs voor de Literatuur. Ze is de zestiende vrouw ooit die de prijs wint. De prijs werd donderdag via een livestream vanuit Stockholm bekendgemaakt.

De prestigieuze prijs wordt sinds 1901 uitgereikt aan een auteur die een bijzondere bijdrage aan de literatuur heeft geleverd. Wereldwijd kunnen professoren, critici en eerdere winnaars hun genomineerden aandragen. Het comité, dat tegenwoordig wordt geleid door schrijver en professor Anders Olsson, reikte de prijs in totaal aan 116 mensen uit. Glück is pas de zestiende vrouw. | Bron: NU.nl

 

Finalisten National Book Awards bekend

De finalisten voor de National Book Awards zijn bekendgemaakt. Elke categorie heeft nu een shortlist met vijf kanshebbers op de prijs. De categorieën waarin de prijs wordt uitgereikt zijn fictie, non-fictie, poëzie, vertaalde literatuur en jongerenliteratuur.

Bekijk hier de finalisten

Bron: The New York Times

 

Schrijfster Lida Winiewicz overleden

Pas twee jaar geleden debuteerde Lida Winiewicz in het Nederlands, maar in haar thuisland Oostenrijk was zij al jaren bekend en geliefd – als schrijver van toneelstukken, televisieseries, romans en met haar vertalingen uit het Engels, Frans, Spaans en Italiaans. Woensdag overleed zij op 92-jarige leeftijd in Wenen, waar ze haar hele leven heeft gewoond. | Bron: De Volkskrant

Reageren op een van de berichten in deze Booktalk? Doe dat onder dit artikel.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1997 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Booktalk #26: Nobelprijs, National Book Awards en schrijfster Lida Winiewicz overleden

Gerelateerd