Booktalk #29: Shortlist Het Gouden Kookboek en winnaar Jan Wolkers Prijs
De redactie van Hebban maakt regelmatig een rondje langs de velden. In Booktalk verzamelen we de meest opvallende berichten en artikelen uit de media. Wil je geen nieuws missen? Zet dan nu direct de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan voor een van onze nieuwsbrieven.
Vijf kookboeken strijden om Het Gouden Kookboek
Voor vijf kookboekenschrijvers is het een spannende tijd: hun kookboeken maken kans om Het Gouden Kookboek 2020 te winnen. De vakjury heeft vandaag de shortlist bekendgemaakt en dat zijn:
- Home Made Basics (Nijgh & Van Ditmar) van Yvette van Boven
- Inmaken (Nijgh & Van Ditmar) van Jonah Freud en Noni Kooiman
- Spicy Chef (Nijgh & Van Ditmar) van Soenil Bahadoer en Hassnae Bouazza
- Vis voor beginners (Fontaine Uitgevers) van Mirjam van der Rijst en Harold Pereira
- Wereldse bouillons (Nieuw Amsterdam) van Marianne Snel.
Bron: Persbericht
Wat bomen ons vertellen van Valerie Trouet bekroond met Jan Wolkers Prijs 2020
De Jan Wolkers Prijs wordt jaarlijks toegekend voor het beste Nederlandse natuurboek en is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. Alle ‘groene’ boeken komen voor de bekroning in aanmerking. Of het nu een roman, dichtbundel, kinderboek of (semi-) wetenschappelijk werk is. Zolang de natuur maar de hoofdrol speelt. Voor de Jan Wolkers Prijs 2020 zijn meer dan 120 boeken ingezonden. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels). | Bron: Persbericht
Reageren op een van de berichten in deze Booktalk? Doe dat onder dit artikel.