Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

23
april 2020
om 17:12

Broese Boekverkopers viert opening met het boekje 'Broese. Stel je voor'

Het nieuwe Broese opent vandaag haar deuren in Post Utrecht aan de Oudegracht 112-b, toepasselijk genoeg op Wereldboekendag. Op ruim 1800 m2 is er ruimte voor zo'n 90.000 boeken. Ook vind je er tijdschriften, boekgerelateerde producten, spellen, puzzels, papier en schrijfwaren. Naast de ruime muziekafdeling zit er ook horeca in het pand.

Broese. Stel je voor

Met alle collega's is ter ere van de opening het boekje 'Broese. Stel je voor' gemaakt, vol met persoonlijke favorieten en verhalen. Op Hebban delen we alvast een sneak preview.

Evalien

Als boekverkoper ben ik begonnen bij Broese in 2007. Daarvoor werkte ik ook al in een andere boekhandel, het boekenvak is dus wel aan mij besteed. Ik weet veel af van fotografie en ook wat meer van de kinderboeken; vooral sinds ik kinderen heb. Zelf lees ik graag detectives, ik houd van een slim plot en grijze karakters. Van een echt goede thriller kan ik erg enthousiast worden! Met name die true crime-verhalen die op het randje zitten van journalistiek hebben mijn interesse.

Favoriet boek

In Cold Blood van Truman Capote. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in Kansas, Amerika, 1958, waar in een dorp zomaar een gezin wordt vermoord. Capote is geïnteresseerd in deze zaak en Harper Lee, zijn jeugdvriendin, vergezelt hem tijdens zijn speurtochten en ontmoetingen. Op een gegeven moment zijn de twee daders in beeld, en vooral met één van die twee bouwt hij een soort vertrouwensband op. De periode waarin Capote zijn materiaal heeft, maar de daders nog niet worden geëxecuteerd valt hem zwaar. Het kost hem jaren om het boek te schrijven; het verschijnt in 1966. Capote heeft daarna nooit meer een roman geschreven, ondanks allerlei aangekondigde plannen.

Nieuwsgierig naar

Onze verslaggever in de leegte van Dimitri Verhulst. Een bundeling van zijn dagboekfragmenten. Ik heb een zwak voor de manier waarop hij schrijft over zijn eigen en andere mislukkingen. Ben groot fan van zijn toon, en denk dat dit een heel interessant autobiografisch boek is. Verhulst in alle nietsontziende eerlijkheid lijkt me indrukwekkend. De uitgeverij introduceert het boek als volgt; een pijnlijk eerlijk boek in de traditie van Jeroen Brouwers, Charles Bukowski en Bohumil Hrabal dat ons een schrijver laat zien zoals hij niet gezien wil worden.


Thomas

Ik werk nu bijna drie jaar bij Broese. Als promotiemedewerker ben ik druk met de etalages en de presentatie van de boeken in de winkel. Daarnaast houd ik mij bezig met alle evenementen die wij in de winkel organiseren. Wij zetten vol in op sfeerbeleving en hopen dan ook dagelijks mensen over te halen om onze winkel opnieuw te bezoeken. Het gaat er een stuk moderner uitzien straks, ik ben ontzettend benieuwd!

Favoriet boek

De pest van Albert Camus. Dit boek geeft heel mooi weer hoe verschillende mensen reageren op heftige situaties. De dreigende dood werkt verlammend op een in quarantaine verkerende stad. Het brengt sommigen bij elkaar en stoot sommige mensen juist weer af. Het is een uniek boek dat briljant is geschreven door de geestelijk vader van het absurdisme. De filosofie van Camus is gepersonificeerd in een van de hoofdpersonages die een boek probeert te schrijven, maar niet verder komt dan de eerste regel die hij eindeloos tracht te perfectioneren. Dit is voor mensen die net als ik vinden dat een goed verhaal echt een vereiste is.

Nieuwsgierig naar

1794 van Niklas Natt Och Dag. Het vervolg op 1793. Dit boek gaat verder in dezelfde sfeer, met grotendeels dezelfde karakters. In het eerste deel wordt in Zweden op een dag een ernstig verminkt lichaam gevonden. In een poging het mysterie van dader en slachtoffer op te lossen worden stadswacht Cardell en inspecteur Winge tegengewerkt door de Zweedse elite. Ondanks dat deze thriller huiveringwekkende gruwelijkheden bevat, staat de kwaliteit ervan als een paal boven water doordat het bijzonder goed beschreven is. Vandaar dat ik uitkijk naar dit vervolg!

Franka

Als boekverkoper begon ik bij Broese zo’n drie jaar geleden. Vaste bezoekers van de winkel zullen mij vooral kennen van de Jeugd- en Young Adult-afdeling, waarvoor ik ook de inkoop doe. Het is heerlijk om tussen de boeken te werken en op de hoogte te zijn van de nieuwste titels. Ik lees dan ook veel nieuwe boeken, zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Het allerleukste aan mijn werk is met klanten praten over boeken, en al helemaal als ze de winkel verlaten met mijn boekentips!

Favoriet boek

Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Dit is zonder meer mijn eerste liefde op literair gebied. Ooit uit de kast van mijn vader gepakt en ik was meteen verkocht. Het Latijns-Amerikaans magisch realisme in combinatie met de familiekroniek, de humor en de prachtige lange zinnen maken het voor mij tot één van de mooiste boeken ooit geschreven. De liefde voor lezen heb ik van allebei mijn ouders. Thuis werden we voorgelezen door mijn vader en we gingen al vroeg mee met onze moeder naar de bibliotheek. Lezen is voor mij een vlucht, andere werelden leren kennen, ontspanning en inspanning. Lezen is vrijheid.

Nieuwsgierig naar

Het verschroeide land van Emiliano Monge. Monge is een Mexicaanse schrijver en dit boek vertelt het verhaal van immigranten die vanuit Midden-Amerika door Mexico naar de VS proberen te reizen met behulp van mensenhandelaren. Het is een boek vol geweld, verraad én liefde dat wordt verteld als een thriller en Griekse tragedie. Dit boek wordt ook aangeraden door de Amerikaans-Mexicaanse schrijver Valeria Luiselli. Zij is in de afgelopen jaren een belangrijke literaire stem geworden door haar essay Vertel me het einde en het wat mij betreft mooiste boek van 2019: Het archief van verloren kinderen.

Op bezoek bij Broese

Het vernieuwde Broese is dagelijks geopend, met inachtneming van verschillende maatregelen rondom corona. Online zijn zij 24/7 geopend op Broese.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2389 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Broese Boekverkopers viert opening met het boekje 'Broese. Stel je voor'

Gerelateerd


Gesponsorde boeken