Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

12
juni 2024
om 16:00

Buddy Tegenbosch wint de Prijs van de Jonge Jury 2024

Tijdens de Dag van de Jonge Jury 2024 in TivoliVredenburg te Utrecht is zojuist de Prijs van de Jonge Jury 2024 uitgereikt aan Buddy Tegenbosch voor zijn boek Jimi Fender Johnson. Daarnaast gaat de Jonge Jury Debuutprijs 2024 naar Chris Hoksbergen voor zijn fantasyboek Al het kwade komt in tweeën.

Duizenden jongeren tussen de 12 en 15 jaar konden van januari tot en met 15 mei stemmen op een grosslist met daarop  álle 121 jeugdboeken die in 2023 zijn uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar 24 uur van Marcel van Driel, Catch van Elvin Post en Jimi Fender Johnson van Buddy Tegenbosch. Tegenbosch heeft uiteindelijk met zijn muzikale tijdreisverhaal de Prijs van de Jonge Jury 2024 binnengesleept.

Ook op Hebban is het boek zeer goed ontvangen, met een gemiddelde van 4.27 sterren. Lezers noemen het een 'ander en verfrissend boek' en een 'spannend, muzikaal verhaal'.

Jimi Fender Johnson

Jimi leeft voor muziek. Na een repetitie met zijn band heeft hij een mysterieuze ontmoeting met een vrouw die hem waarschuwt: als hij de trap op gaat, reist hij terug naar het verleden. Om terug te keren naar het heden zal hij een persoonlijke en intense opdracht moeten vervullen.

Jimi besluit de sprong te wagen en belandt in het New York van 10 september 2001. Met behulp van muzikale aanwijzingen en een onverwachte bondgenoot in de vorm van de kleurrijke Mateo ontdekt Jimi wat hem te doen staat.

Zijn opdracht brengt hem naar de bovenste verdieping van het WTC, op de ochtend van 9/11. Lukt het hem zijn taak te volbrengen? En weet hij de wolkenkrabber op tijd te verlaten? 

De Prijs van de Jonge Jury 

De Jonge Jury is erop gericht om jongeren aan het begin van hun middelbareschoolcarrière uit te dagen om zoveel mogelijk boeken te lezen en hierover een mening te vormen. Door middel van een uitgebreide groslijst en doorleestips wordt ingezet op het enthousiast én betrokken houden van nieuwe lezers. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury. Vorig jaar won Cis Meijer met Game onBron: Persbericht


Reacties op: Buddy Tegenbosch wint de Prijs van de Jonge Jury 2024

Gerelateerd

Over

Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch

Schrijver van jeugdboeken en piloot bij Lufthansa. Laatste boek is een YAroman, ...

Chris Hoksbergen

Chris Hoksbergen

Chris van Hoksbergen doceert in visuele storytelling, video- en fotografie en vo...