Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

24
maart 2023
om 16:03

'Camping Oosthoek' van Nathalie Pagie wordt een televisieserie

1 reactie

De Brabantse thriller Camping Oosthoek van Nathalie Pagie wordt een televisieserie, zo laat auteur Nathalie Pagie weten op haar LinkedIn-pagina.

Het scenario zal geschreven worden door Nathalie Pagie zelf in samenwerking met Willem van Harrewijen. De verfilmingsrechten zijn aangekocht door Tom de Mol Productions en Dutch FilmWorks. Marcel de Block, co-CEO van Dutch FilmWorks laat weten:

'Het thrillergenre is ongekend populair op tv en bij streamingdiensten. Camping Oosthoek is erg filmisch geschreven, bij het lezen zagen we meteen een hedendaagse thrillerserie met een sterke vrouwelijke lead voor ogen.'

Ook uitgeverij Meulenhoff Boekerij reageert enthousiast. Camping Oosthoek is Pagies tiende thriller en stond in 2021 zes weken in De Bestseller 60. Voor de cast in de televisieserie wordt gekeken naar een internationale bezetting.

Camping Oosthoek

Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Nathalie Pagie

Nathalie Pagie is scenarist en thrillerauteur met al vele bestsellers op haar naam. Pagie is tweevoudig winnaar van de ThrillZone Award voor Beste Nederlandse Thriller. Met haar meest recente thriller Vuurduivel won ze de MAX Zilveren Vleermuis 2022.

Naar het volledige artikel

Bron: LinkedIn


Reacties op: 'Camping Oosthoek' van Nathalie Pagie wordt een televisieserie

Gerelateerd

Over

Nathalie Pagie

Nathalie Pagie

Schrijft thrillers met vaart: CASA FAMILIA - PARADIJSVOGELS - DE CAMPUS - DE TON...