Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

07
juni 2023
om 15:00

Cis Meijer ontvangt Prijs van de Jonge Jury 2023 voor 'Game on'

Op 7 juni is de Prijs van de Jonge Jury 2023 uitgereikt aan Cis Meijer voor haar boek Game on. De titel is door jongeren van 12 tot en met 15 jaar verkozen tot het favoriete jeugdboek van het jaar. De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben de publieksprijs aan de auteur van het winnende boek overhandigd. 

Cis Meijer (1970) raakte al jong verslingerd aan spannende verhalen. Ze kon niet wachten om zelf spannende verhalen te maken, daarom begon ze aan de studie film- en televisiewetenschappen. Jarenlang werkte ze als video-editor en schreef mee aan crime-series. Inmiddels heeft ze negen jeugdthrillers op haar naam staan.

Game on

Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een spel: de knappe Eline, de nieuwsgierige Noor, de ambitieuze Shanna, het gezelligheidsdier Daan en de sportieve Jordi. De finale zal plaatsvinden in een afgelegen landhuis. Game on! Maar de uitnodiging blijkt de start van een macaber spel: wanneer Shanna spoorloos verdwijnt, móéten de andere vier wel meedoen om hun vriendin te redden. Hoe ver zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?

LEES VERDER: Tien vragen aan Literatour 2023-auteur Cis Meijer

De Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor onderbouwleerlingen uit vmbo, de havo en het vwo. Ze worden uitgedaagd om fictie te lezen en aan de hand van interactieve opdrachten een mening te vormen over die boeken. Vanaf september kunnen onderbouwleerlingen van start met de nieuwe editie, de Jonge Jury 2024. De leestips worden in december bekendgemaakt en op woensdag 12 juni 2024 vindt de 23e editie van de Dag van de Jonge Jury plaats in TivoliVredenburg, Utrecht.

Naar het volledige artikel

Bron: Jonge Jury


Reacties op: Cis Meijer ontvangt Prijs van de Jonge Jury 2023 voor 'Game on'

Gerelateerd

Over

Cis Meijer

Cis Meijer

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit ...