Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

06
december 2023
om 12:00

De Bestseller 60: feiten en gezond verstand doen er niet langer toe

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 49

1.    Peter R. de Vries & Royce de Vries - Ik beloof je dat ik honderd word
2.    Anya Niewierra - De Camino
3.    Victor Mids & Oscar Verpoort - Mindf*ck Challenges
4.    Rutger Vink & Thomas van Grinsven - Het Pretpark
5.    Francine Oomen - Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?

Uitgelicht

Feiten en gezond verstand doen er niet langer toe
In 1945 schreef George Orwell een van zijn meest beroemde essays, waarin hij het nationalisme schetst als een nietsontziend geloof in een zaak of identiteit, waarbij alle middelen zijn toegestaan. In zijn inleidende essay beschrijft Bas Heijne hoe Orwells tekst ontstond, maar ook hoe actueel het nu nog is. Over nationalisme komt deze week als hoogste nieuwe binnenkomer De Bestseller 60 in op de 9e positie.

Hunkeren naar wijze raad
Haar hele leven hunkert Aaf Brandt Corstius al naar wijze raad, die ze en passant opdoet bij vrienden en vreemden, uit boeken, kranten en afgeluisterde gesprekken. Zo'n wijs advies is vaak één enkel zinnetje waar je je hele leven wat aan hebt. Gun iedere kabouter zijn eigen muts, vol verhalen over al die wijze zinnen, is een van de hoogste stijgers in De Bestseller 60 deze week en klimt 14 noteringen naar de 17e plaats.

Willem-Alexander van toen tot nu
In tien hoofdstukken blikt Koning Willem-Alexander terug op het afgelopen decennium als staatshoofd, gebaseerd op de gesprekken die Edwin Evers met hem voerde voor de gelijknamige podcastserie. In de rubriek 'De blik van buitenaf' geven anderen hun kijk op het Koningschap en stellen ze een vraag. Door de ogen van de Koning komt nieuw De Bestseller 60 binnen deze week op de 19e plek.

Undercover in een sekte
Privédetective Cormoran Strike wordt benaderd door een bezorgde vader, wiens zoon Will zich heeft aangesloten bij een religieuze sekte. Het lijkt een vredelievende organisatie, maar er vinden onverklaarbare sterfgevallen plaats. Robin Ellacott besluit de sekte te infiltreren. Stromend graf, het zevende deel in de reeks van Robert Galbraith, staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 25e plaats.

Drie oorlogen, nog niet vergeten
De moord op Franz Ferdinand op 28 juni 1914 leidde niet alleen tot de Eerste Wereldoorlog, maar ook tot de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Het drama eindigde pas op 25 december 1991. Drie oorlogen van Maarten van Rossem, inmiddels zestien jaar oud, is een onverwachte nieuwe binnenkomer in De Bestseller 60 deze week. Het non-fictieboek staat op de 57e positie in de lijst.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60: feiten en gezond verstand doen er niet langer toe

Gerelateerd