Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

13
september 2023
om 12:00

De Bestseller 60: geslepen, geduldig en genadeloos

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 37

1.    Stephen King - Holly
2.    Adriaan van Dis - Naar zachtheid en een warm omhelzen
3.    Pieter Omtzigt - Een nieuw sociaal contract
4.    Heleen van Royen - Juice
5.    Hanneke de Zoete - De Zoete Zusjes gaan verhuizen

Uitgelicht

Geslepen, geduldig en genadeloos
Wanneer Penny Dahl het detectivebureau belt in de hoop dat ze haar vermiste dochter kunnen vinden, weet Holly niet zeker of ze de zaak moet aannemen. Maar iets in Penny Dahls wanhopige stem maakt het voor Holly onmogelijk om haar af te wijzen. Slechts een paar straten van waar Bonnie Dahl verdween, wonen professoren Rodney en Emily Harris. Ze bewaken een kwaadaardig geheim in de kelder van hun goed verzorgde huis. Holly van Stephen King komt De Bestseller 60 binnen op de toppositie.

De kracht van vriendschap
Wanneer Lev en Levi elkaar tegenkomen, vertelt Levi dat hij vrienden zoekt. Maar waar kun je die vinden? Samen besluiten ze vrienden te gaan maken. Van zand en van bladeren, van takken en van steen. Maar de een spoelt weg en de ander waait weg, waardoor Lev en Levi moeten nadenken over de vraag: wat ís een vriend eigenlijk? Hoe wordt een vriendschap sterk genoeg en behoudt hij ook zijn warme hart? Vrienden maken komt De Bestseller 60 binnen op de 30e plek.

O nee, ze is terug!
Als de leerlingen uit groep 7 eindelijk op schoolreisje gaan, zijn ze natuurlijk superblij. Maar dat slaat al snel om als juf Braaksel opeens in de bus staat. Vanaf dat moment gaat alles anders dan gepland: ze gaan niet meer naar Texel met juf Evi, maar met Braaksel naar een kasteel in Zuid-Limburg. Dat blijkt een griezelige plek vol geheimen te zijn. En Braaksel heeft deze plek duidelijk met een reden uitgekozen. De zesde ‘Juf Braaksel’-titel komt nieuw De Bestseller 60 binnen op de 48e plek.

Een hoge prijs
Hoe kon het gebeuren dat de beste judoka ter wereld nooit wereld- of Olympisch kampioen is geworden? Henk Grol is goudeerlijk over zijn welhaast maniakale streven naar het in zijn ogen hoogst haalbare, Olympisch goud. Als kind maakte hij de afspraak met zichzelf. Alles zou moeten wijken voor het bereiken van de top. Nu is het tijd voor zijn meeslepende verhaal, de ups-and-downs, de offers die hij bracht en het beruchte zwarte gat. Focus belandt op de 51e plek van De Bestseller 60.

Een opwindend en rusteloos bestaan
Vanaf het moment dat Willem van Oranje op zijn elfde het ouderlijk huis verliet, was hij altijd onderweg. Oranje-biograaf René van Stipriaan volgde de Vader des Vaderlands door Europa en deed onderzoek naar de historische locaties die hij bezocht. Hoe zag de wereld van Willem van Oranje eruit – en wat is er nog van over? In Het reisboek van Willem van Oranje neemt hij de lezer mee op een hallucinerende reis terug in de tijd. Het reisboek verovert de 59e positie in De Bestseller 60.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60

Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Bestseller 60: geslepen, geduldig en genadeloos

Gerelateerd