Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

08
maart 2023
om 15:00

De Bestseller 60 van week 10: Elke dag een goeie gloednieuwe grap

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 10

1.    Hanneke de Zoete - De Zoete Zusjes moppenboek 2
2.    Dai Carter - Mentale kracht
3.    Corina Bomann - Lichtpunt
4.    Camilla Läckberg - Koekoeksjong
5.    Thomas Erikson - Omringd door idioten

Uitgelicht

Elke dag een goeie gloednieuwe grap
De Zoete Zusjes en hun moeder Hanneke hebben wat afgelachen het afgelopen jaar. In De Zoete Zusjes moppenboek 2 zijn de leukste grappen en raadsels verzameld – voor elke dag een goeie gloednieuwe grap. Met dit tweede moppenboek laat je iedereen weer lekker lachen gieren brullen. Het boek van Hanneke de Zoete is de hoogste nieuwe binnenkomer in De Bestseller 60 deze week en neemt de koppositie in.

Wat is mentale kracht?
Mentale kracht speelt een belangrijke rol in hoe we zaken als sociale media, klimaatverandering, burn-out en de gevolgen van een pandemie en oorlog tegemoet gaan. Dai Carter, voormalig commando speciale operaties en een expert op het gebied van mentale kracht, leert je hoe je jezelf kunt wapenen tegen de wereld van nu. Zijn boek Mentale kracht staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 2e plaats.

Terug in Fjällbacka
Een beroemde fotograaf wordt dood aangetroffen en een Nobelprijswinnaar voor de literatuur wordt aangevallen. Patrik Hëdstrom en zijn collega’s storten zich op beide zaken, terwijl Erica Falck zich verdiept in een cold case: de moord op een transgender man in de jaren 80. Het verleden blijkt onlosmakelijk verbonden met het heden. Het net verschenen Koekoeksjong van Camilla Läckberg komt deze week nieuw De Bestseller 60 binnen op de 4e plek.

Minke Douwesz - Het laatste voorjaar
Ese Jelles, lerares Duits, 53 jaar oud, zegt van de ene op de andere dag haar baan op en stapt op de fiets met een hoofd vol malende gedachten. Onderwijsvernieuwing en de dood van haar geliefde zijn de duidelijke aanleidingen voor deze plotselinge stap, maar er speelt meer. Het laatste voorjaar van Minke Douwesz staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 44e positie.

Een kritischer feminisme
In Vrouw en vrijheid maakt Jolande Withuis een rondgang langs onderwerpen als de biografie, borstkanker, geheim agenten en werklust, en langs eigenzinnige vrouwen als Simone de Beauvoir en Jeanne Bieruma Oosting. Nadrukkelijk neemt ze stelling tegen het identiteits- en diversiteitsdenken. Pas als vrouwen zich ontslaan van het streven ‘vrouwelijk’ te zijn, komt vrijheid nabij. Het boek komt nieuw De Bestseller 60 binnen en is op de 60e plaats de hekkensluiter.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 10: Elke dag een goeie gloednieuwe grap

Gerelateerd