Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

15
maart 2023
om 14:00

De Bestseller 60 van week 11: 'Ik ben alles' in één Boekenweekessay

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 11

1.    Karsu - Karsu's Kitchen
2.    Raoul de Jong - Boto Banja
3.    Sander de Hosson & Els Quaegebeur - Leven toevoegen aan de dagen
4.    Hanneke de Zoete - De Zoete Zusjes moppenboek 2
5.    Michel Houellebecq - Vernietigen

Uitgelicht

'Ik ben alles' in één Boekenweekessay
Op een ochtend wordt Raoul de Jong wakker met het besef: ik moet varen. Hij vindt een schip dat hem van de Dominicaanse Republiek naar Curaçao kan brengen, een route die vele slaafgemaakten destijds in omgekeerde richting aflegden. De Jong reist in de voetsporen van Anton de Kom en diens tijdgenoten. Het Boekenweekessay Boto Banja komt in de Boekenweek op de tweede plaats nieuw De Bestseller 60 binnen.

Turks koken met Karsu
Zangeres, pianiste en presentatrice Karsu deelt in haar eerste kookboek meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de Turkse keuken. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele, snelle maaltijden. Het staat vol persoonlijke verhalen en een culinaire reis naar Hatay en Istanbul. Karsu’s Kitchen komt deze week als hoogste nieuwe binnenkomer De Bestseller 60 binnen én bezet de koppositie.

Een onmogelijk realistische nepvideo
Tijdens de Franse presidentsverkiezingen van 2026 ligt het hele veld open en maakt radicaal rechts een goede kans. Topambtenaar Paul Raison moet proberen een grote terroristische dreiging zien te pareren, maar Vernietigen gaat vooral ook over zijn privéleven, zijn relatie met zijn vrouw, zijn familie. De ruim 700 pagina’s tellende roman van Michel Houellebecq staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 5e plek.

Schuld, schaamte en geilheid
Maria Cristina Palma is de mooiste vrouw ter wereld, en misschien wel de ongelukkigste. Op een feestje komt ze iemand tegen die haar leven op z’n kop kan zetten, één van de beste vrienden van haar overleden broertje. Het intieme leven van Niccolò Ammaniti onderzoekt of we meer onszelf worden als we onze herinneringen onder ogen durven zien. De roman komt op de 15e positie nieuw De Bestseller 60 binnen.

Vergroeid met het land en de mensen
Herman Kruijssen vecht in de Eerste Wereldoorlog aan Duitse zijde. Na jaren van omzwervingen wordt hij opgenomen in een Spaanse familie, maar dan breekt de Burgeroorlog uit en moet Herman partij kiezen. Trauma’s uit het verleden doemen op, maar ook weet de liefde Herman te vinden. Land van echo’s van Mark H. Stokmans won vorige maand de Boekhandelsprijs en komt deze week nieuw De Bestseller 60 binnen op de 57e plaats.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 11: 'Ik ben alles' in één Boekenweekessay

Gerelateerd