Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

07
juni 2023
om 16:00

De Bestseller 60 van week 23: als een surfer op de golven

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 23

1.    Lucinda Riley & Harry Whittaker - Atlas
2.    Ilja Leonard Pfeijffer - Alkibiades
3.    Samuel Bjørk - De terugkeer van Mia
4.    Mark Tuitert - Flow
5.    Roxane van Iperen - Dat beloof ik

Uitgelicht

Als een surfer op de golven
Eén ding is zeker volgens de stoïcijnse filosofen: een rimpelloos leven bestaat niet. Vroeg of laat krijg je te maken met tegenslag. In Flow laat Mark Tuitert zien hoe je met de stoïcijnse mindset de uitdagingen van het leven aangaat. Zo blijf je trouw aan jezelf, houd je oog voor anderen, en kun je onder alle omstandigheden soepel koers houden. Het boek komt nieuw De Bestseller 60 binnen deze week op de 4e positie.

Avontuur als 'bijvangst'
Kees van der Spek reist al bijna tien jaar de wereld rond. Op zijn reizen maakt hij, door de aard van het programma Oplichters Aangepakt, veel opzienbarends mee. Avonturen die de uitzending niet halen maar die niet onverteld mogen blijven, deelt hij in Beroep: avonturier. Spannend, bizar of hilarisch, maar altijd onderhoudend. Het boek staat deze week nieuw in De Bestseller 60 en komt binnen op de 11e plaats.

Een bont beeld van de Nederlandse plantenwereld
De Flora Batava 1800-1934 is een geïllustreerd overzichtswerk van alle Nederlandse planten waar vele amateurbotanici, hoogleraren en kunstenaars aan hebben bijgedragen. Deze heruitgave in één band, samengesteld door Esther van Gelder en Norbert Peeters, bevat alle 2240 platen en licht 100 iconische soorten uit met zowel de oorspronkelijke tekst als een nieuw verhaal. Het boek komt nieuw De Bestseller 60 binnen op de 14e plek.

Hij is boomlang, onconventioneel en ongeduldig
Wanneer een belangrijk juridisch raadsman van de NSB wordt vermoord, leidt het spoor naar zwaargewichten binnen de partij. De NSB voert de druk op bij hoofdinspecteur Charlie Swieninck, chef van het Bureau Bijzondere Delicten, om de dader in een andere richting te zoeken. John Kuipers won met Musserts schaduw de NBD Biblion Gouden Strop 2023 en komt nieuw De Bestseller 60 binnen deze week, op de 25e positie.

Slachtoffers van heksenjachten in ere hersteld
Eeuwenlang zijn er tienduizenden mensen veroordeeld, gemarteld en geëxecuteerd als gevolg van heksenwaan. Dit heeft zijn sporen nagelaten in vrouwen van nu: hoe zij worden gezien en hoe zij zichzelf zien. In Heksenmonument, samengesteld door Susan Smit, staan teksten van verschillende auteurs die de weg vrijmaken voor eerherstel en bewustwording brengen. Het pamflet staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 29e plek.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 23: als een surfer op de golven

Gerelateerd