Hebban Newsroom

14
september 2022
om 12:54

De Bestseller 60 van week 37: Een absurd verhaal

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 37

1.    Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen
2.    Stephen King - Fairy Tale
3.    Charlotte Labee - Overprikkeld brein
4.    Herman Koch - Het Koninklijk Huis
5.    Arthur Japin - Wat stilte wil

Uitgelicht

Een absurd verhaal
De zeventienjarige Charlie ontmoet Howard Bowditch, een kluizenaar in een groot huis op de top van een heuvel, en zijn hond Radar. Soms komen er vreemde geluiden uit de afgesloten schuur in zijn achtertuin. Fairy Tale, de nieuwe thriller van Stephen King komt De Bestseller 60 binnen op de 2e positie.

Prikkelend, geestig en soms ontluisterend
De leden van een koninklijk huis zijn natuurlijk geen rocksterren. Het blijft over het algemeen bij wat slap gezwaai vanuit een koets, een been in het gips. De uitzondering op al die tandeloze middelmatigheid is Het Koninklijk Huis van Herman Koch, nieuw op de 4e plaats in De Bestseller 60.

Een leven in liedjes
Henny Vrienten leefde voor de muziek. Als solo-artiest schreef hij misschien nog wel meer liedteksten dan voor Doe Maar. In korte, vrolijk geschreven toelichtingen belicht Vrienten elke fase waarin een nieuw album vorm kreeg. Zijn leven in liedjes ontvouwt zich zo in poëtische teksten, van toen naar nu. De een is de ander niet, een boek van Henry Vrienten uit 2019, komt nieuw op de 7e plek De Bestseller 60 in.

De charme van chaos 
Bert Visscher houdt van Italië. Maar toen hij er een tweede huis kocht, kwamen er wat scheurtjes in zijn liefde voor het land. Onbezorgd genoot hij tijdens vakanties van alles wat dit land te bieden had. Tot hij een handtekening zette onder het koopcontract van een tweede huis, in de buurt van Napels… Bert Visscher komt met Italianen kunnen niks De Bestseller 60 binnen op de 10e plek.

Altijd in haar gedachten 
Na het plotse overlijden van haar man Louis komt de 82-jarige Frieda Tendeloo in een verzorgingshuis terecht. Ineens is ze weer alleen na een huwelijk van meer dan een halve eeuw. Maar in plaats van rouw om Louis dringt zich een verzwegen verdriet aan haar op. Schemerleven, de nieuwe roman van Jaap Robben landt op de 21e positie in De Bestseller 60.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 37: Een absurd verhaal

Gerelateerd


Gesponsorde boeken