Hebban Newsroom

21
september 2022
om 13:30

De Bestseller 60 van week 38: In een tijdmachine naar het verleden

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 38

1.    Rutger Vink & Thomas van Grinsven - De tijdmachine
2.    Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen
3.    Herman Koch - Het Koninklijk Huis
4.    Stephen King - Fairy Tale
5.    Bessel van der Kolk - Traumasporen in lichaam, brein en geest

Uitgelicht

In een tijdmachine naar het verleden
De katachtige Professnor blijft Rutger, Thomas en hun hond Paco dwarszitten. In De tijdmachine stuurt hij de helden naar het verleden, zodat ze terechtkomen in de tijd van de Egyptenaren, de dinosaurussen, de Vikingen en nog veel meer. Dit tweede boek van YouTubers Thomas van Grinsven en Rutger Vink komt als hoogste nieuwe binnenkomer De Bestseller 60 binnen op de 1e positie.

1600 kilometer Schotland
Raynor Winn
doet in Landlijnen verslag van de zwaarste tocht die zij en haar man Moth tot nu toe ondernamen. Te beginnen met de Cape Wrath Trail wandelen ze uiteindelijk meer dan 1600 kilometer, waarbij Winn niet alleen het fysieke land in kaart brengt, maar ook het onzekere toekomstpad van deze tijd. Het intense reisverslag staat nieuw in De Bestseller 60 op de 6e plaats.

Bovenal typisch Sergio
Hoewel Sergio Herman ooit zwoer om in zijn eigen Oud Sluis*** nooit een mossel op de kaart te zetten, besloot hij zich in 2021 met de zwarte schelp te verzoenen. In Hommage vind je vijftig toegankelijke mosselrecepten, niet te missen bijgerechten en sauzen. Het kookboek is deze week voor het eerst in De Bestseller 60 te vinden en staat op de 9e plek.

De superkracht die ons machtig maakt
Ooit was de mens een doodgewone diersoort, nu zijn we de baas over de wereld. Door onze grote macht zijn er grote problemen gekomen, maar met die macht kun je ook heel mooie dingen doen. Hoe wij het machtigste dier op aarde werden van Yuval Noah Harari werd rijk geïllustreerd door Ricard Zaplana Ruiz en komt nieuw De Bestseller 60 binnen op de 41e plaats.

Zwijgend over daad en daders
Op het eerste gezicht is het Oostenrijkse Dunkelblum een stadje als alle anderen, maar achter de façade gaat het verhaal van een gruwelijke misdaad schuil. Daarover zwijgt het dorp, tot er op geheimzinnige wijze sporen opduiken van het oude misdrijf en de Dunkelblumers worden geconfronteerd met het verleden. Dunkelblum zwijgt van Eva Menasse staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 55e positie.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 38: In een tijdmachine naar het verleden

Gerelateerd


Gesponsorde boeken