Hebban Newsroom

28
september 2022
om 12:00

De Bestseller 60 van week 39: Een duik in de wereld van privédetectives

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 39

1.    Rutger Vink & Thomas van Grinsven - De tijdmachine
2.    Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen
3.    Raynor Winn - Landlijnen
4.    Yuval Noah Harari - Hoe wij het machtigste dier op aarde werden
5.    Stephen King - Fairy Tale

Uitgelicht

Een duik in de wereld van privédetectives
Wanneer onderzoeksjournalist Vicky Clarke vermoord wordt, duikt Erika Foster in de zaak. Maar dan blijkt het lichaam verkeerd geïdentificeerd en moet Erika Vicky vinden voor de moordenaar dat doet. Fatale waarheid is het zevende boek in de populaire reeks van Robert Bryndza en komt als hoogste nieuwe binnenkomer De Bestseller 60 binnen op de 8e positie.

Een imponerende geestelijke vrijheid
De dagboeken en brieven van Etty Hillesum hebben wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd, maar wie was zij eigenlijk? Judith Koelemeijer verzamelde een schat aan nog onbekend materiaal en geeft in deze biografie een verrassend nieuw perspectief van een vrouw met vele gezichten, getekend door een beladen familiegeschiedenis. Etty Hillesum staat deze week nieuw in De Bestseller 60 en pakt de 11e plaats.

Een zeer persoonlijke kroniek
De dagboeken van J.J. Voskuil zijn een aanvulling op zijn beroemde magnum opus, en geven er verdieping aan. Bovendien ontleedt de auteur zichzelf genadeloos. Het levert een zelfportret op dat, zoals hij zelf uitdrukt, niet altijd sympathiek is. In dit eerste deel beschrijft hij de periode 1939-1955. Bijna een man komt op de 19e plek nieuw De Bestseller 60 binnen.

Een bijna vergeten generatie
Na het overlijden van haar moeder vindt Dieuwertje Blok haar oorlogsdagboek. Ze duikt in Henny’s verleden en leert zowel haar als zichzelf steeds beter kennen. Het dagboek is in Dragelijke lichtheid integraal weergegeven en wordt door Blok aangevuld met brieven, herinneringen en anekdotes. Het staat deze week voor het eerst in De Bestseller 60 en komt op de 27e plaats terecht.

Epidemie en quarantaine
De moslims en christenen op het eiland Minger beschuldigen elkaar van de pestuitbraak. De sultan isoleert het eiland en stuurt zijn gezondheidsinspecteur erheen. Wanneer diens lichaam korte tijd later wordt gevonden, stuurt de sultan zijn nichtje en haar echtgenoot naar het eiland om uit te zoeken wie hierachter zit. De nachten van de pest van Orhan Pamuk komt nieuw De Bestseller 60 binnen op de 38e positie.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 39: Een duik in de wereld van privédetectives

Gerelateerd


Gesponsorde boeken