Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

25
januari 2023
om 14:00

De Bestseller 60 van week 4: Kinderboekenklassieker nieuw in de B60

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 4

1.    Prins Harry - Reserve
2.    Sander Schimmelpenninck - Sander en de brug
3.    Peter Römer - De Cock en de ongehoorde moord
4.    Han van Bree - Het aanzien van 2022
5.    Anne Jacobs - Het verlangen van het weesmeisje

Uitgelicht

Kinderboekenklassieker nieuw in de B60
Momo woont helemaal alleen in de oude ruïne buiten de stad. Dan komen de tijdspaarders, die iedereen opjagen. Ze krijgen de hele stad in hun macht, behalve Momo. Het kinderboek Momo en de tijdspaarders van Michael Ende verscheen al in 1979, maar weet meer dan vier decennia later een plek te veroveren in De Bestseller 60. De klassieker komt nieuw binnen op de 57e plaats.

Ongelijkheid in Nederland
In de tv-serie Sander en de kloof stelt Sander Schimmelpenninck de ongelijkheid in Nederland aan de kaak. In zijn boek Sander en de brug beantwoordt hij de vraag die hij daarna uit alle hoeken kreeg: wat kunnen we eraan doen? Schimmelpenninck doet vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland. Het boek is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in De Bestseller 60 en landt op de tweede positie.

Cold case podcast
Wanneer rechercheur De Cock wordt gevraagd mee te werken aan een podcast over een cold case, doet hij dat graag. De onopgeloste zaak knaagt nog altijd aan hem. Wanneer ook de bevlogen podcastmaker vermoord wordt aangetroffen, raakt De Cock ervan overtuigd dat de zaken verband houden. De Cock en de ongehoorde moord van Peter Römer komt nieuw De Bestseller 60 binnen op de 3e plaats.

De afsluiter van de reeks
In het zesde en laatste deel over weesmeisje Marie staat de Tweede Wereldoorlog op het punt om los te barsten. Ze is naar New York verhuisd en Paul moet de villa alleen veilig zien te stellen. Als blijkt dat er een andere liefde in zijn leven is, denkt Marie dat hun huwelijk echt voorbij is. Het verlangen van het weesmeisje van Anne Jacobs staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 5e plek.

Een fonkelend oeuvre van anderhalve eeuw
Alma Bimmermann, Elly Berkhout, Sylvia Brandts Buys en Lili Veenman zijn vier generaties vrouwen die pioniers waren op allerlei terreinen: de letteren, de journalistiek en de film. Hoe komt het dat hun namen in de geschiedenis nauwelijks voorkomen? Jutta Chorus schetst in Alma’s dochters een droevig beeld van de Nederlandse emancipatie. Het boek komt deze week nieuw De Bestseller 60 binnen op de 59e plek.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 4: Kinderboekenklassieker nieuw in de B60

Gerelateerd


Gesponsorde boeken