Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

01
februari 2023
om 14:00

De Bestseller 60 van week 5: na 20 jaar opnieuw in De Bestseller 60

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 5

1.    Joukje Akveld & Jan Jutte - Maximiliaan Modderman geeft een feestje
2.    Sander Schimmelpenninck - Sander en de brug
3.    Prins Harry - Reserve
4.    Santa Montefiore - Wacht op mij
5.    Han van Bree - Het aanzien van 2022

Uitgelicht

Na 20 jaar opnieuw in De Bestseller 60
In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werd Nederland getroffen door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis. Kees Slager gaat in op de oorzaken en gevolgen van de tragedie, waarvoor hij ruim 250 ooggetuigen sprak. De ramp stond in 2003 voor het laatst in De Bestseller 60, maar komt nu door de 70-jarige herdenking opnieuw de lijst binnen op de 49e positie.

Een geslaagd feest voor Maximiliaan Modderman
Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild en vies feest. Wat zullen papa en mama zeggen als ze thuiskomen? Het Prentenboek van het Jaar staat tijdens de Nationale Voorleesdagen 2023 met maar liefst drie verschillende uitgaven in De Bestseller 60: op de koppositie (de mini-editie), de 9e (prentenboek met handpop) én de 10e plaats (prentenboek).

Eenenvijftig jaar wachten
In 1944 sneuvelt Rupert tijdens de Slag om Arnhem, iets dat zijn vrouw Florence maar niet kan accepteren. Max heeft in 1988 terugkerende dromen over het slagveld en zijn eigen dood. Een spirituele reis leidt hem naar Rupert. In 1995 ontvangt Florence een brief van Max. De net verschenen historische roman van Sante Montefiore, Wacht op mij, staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 4e plek.

Gemiste kansen en verloren liefdes
Wanneer de vrouw van Roland plotsklaps verdwijnt en hij met hun vier maanden oude zoontje achterblijft, gaat hij niet alleen op zoek naar haar, maar ook naar het waarom van zijn rusteloze bestaan. Lessen van Ian McEwan verweeft het leven van Roland moeiteloos met de grote gebeurtenissen uit onze recente geschiedenis. De roman staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 18e positie.

Niets is wat het lijkt
Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe, heksen. Na de brute moord op Vittoria accepteert Emilia tegen alle waarschuwingen in de hulp van Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Hij is op zoek naar dezelfde moordenaar. De prins van Toorn van Kerri Maniscalco is het eerste deel van een trilogie en komt nieuw De Bestseller 60 binnen op de 22e plaats.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 5: na 20 jaar opnieuw in De Bestseller 60

Gerelateerd