Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

27
september 2023
om 13:46

De Bestseller 60: wie is de man die vereerd wordt als een held?

1 reactie

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 39

1.    Francine Oomen - Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?
2.    Tommy Wieringa - Nirwana
3.    Rutger Vink & Thomas van Grinsven - Het pretpark
4.    Rob Wijnberg - Voor ieder wat waars
5.    Stephen King - Holly

Uitgelicht

Wie is de man die vereerd wordt als een held?
Willem Adema stichtte zijn offshore-imperium na een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog. Kleinzoon Hugo keert jaren later terug naar het landgoed waar hij is opgegroeid en vindt de verloren gewaande dagboeken van Willem. Is dit het moment om de geschiedenis recht te doen? Nirwana van Tommy Wieringa staat deze week als hoogste nieuwe binnenkomer in De Bestseller 60, op de 2e positie.

Een samenleving zonder solidariteit
Terwijl onze schermen zich vullen met nepnieuws, complottheorieën en liegende politici, dringt zich voortdurend de vraag op: wat is waar? Geloven we nog in waarheid, of alleen in onze eigen waarheid? Filosoof Rob Wijnberg laat zien dat we langzaam maar zeker allemaal onze eigen feiten hebben kregen. Zijn boek Voor ieder wat waars komt nieuw De Bestseller 60 binnen deze week op de 4e plaats.

De relatiebreuk tussen politiek en journalistiek
Ooit gingen Haagse politici en de parlementaire journalistiek zeer vertrouwd met elkaar om, maar daar is zakelijkheid voor in de plaats gekomen. Politiek redacteuren Jan Tromp en Coen van de Ven beschrijven de Haagse wereld van de jaren zeventig tot nu. Openhartig en van binnenuit, met tal van anekdotes. Wantrouwen in de wandelgangen staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 30e plek.

Een andere waarheid
William Wisting ontvangt een ongeadresseerde brief met een reeks cijfers, die hij in verband brengt met een twintig jaar oude zaak. Deze werd destijds snel opgelost en de dader veroordeeld, maar recente gebeurtenissen onthullen nieuwe verbanden. Dossier 1569, het vijftiende boek met William Wisting en het afsluitende deel van het Cold Case Kwartet, komt De Bestseller 60 nieuw binnen op de 32e plaats.

De feiten achter de krantenkoppen
Al jaren wordt de wereldpolitiek verdeeld door het debat over migratie. Op basis van dertig jaar onderzoek maakt hoogleraar sociologie Hein de Haas korte metten met 22 hardnekkige links én rechtse migratiemythes door de lezer te voorzien van essentiële kennis die ons confronteert met ontnuchterende lessen. Hoe migratie echt werkt staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 38e positie.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60: wie is de man die vereerd wordt als een held?

Gerelateerd