Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

23
mei 2024
om 07:00

De Challenge boekentip van de week is 'Het ministerie van tijd'

Wekelijks lichten we een van de Hebban Reading Challenge checklist categorieën uit en geven we je tips in alle genres, van prompt af te vinken tot bijzondere interpretaties. Zo zit je nooit om een boek verlegen. Deze week lezen we een heel gezellig met z'n allen een ongezellig boek.

De Challenge boekentip van de week is Het ministerie van tijd van Kaliane Bradley, vertaald door Dennis KeesmaatIn de nabije toekomst verzamelt het onlangs opgerichte ministerie van de Tijd 'expats' uit de hele geschiedenis. Een ambtenaar krijgt de taak om als 'brug' te werken: samenwonen met, assisteren bij en toezicht houden op de expat die bekendstaat als 'Achttienzevenenveertig', oftewel luitenant Graham Gore. Hij is een beetje gedesoriënteerd nu hij moet samenwonen met een ongetrouwde vrouw die regelmatig haar kuiten laat zien, omgeven door bizarre concepten als 'wasmachines', 'Spotify' en 'de ineenstorting van het Britse Rijk'. Een nogal ongezellige thuissituatie – in elk geval in het begin. Als de ware aard van het project aan het licht komt, worden de twee gedwongen de ongezellige werkelijkheid onder ogen te zien en komen er ongezellige waarheden boven tafel.

Wil jij meer tips in verschillende genres? Klik snel op onderstaande knop en ontdek welke boeken nog meer passen in deze categorie.

Naar het volledige artikelReacties op: De Challenge boekentip van de week is 'Het ministerie van tijd'

Gerelateerd

Over