Advertentie

Hebban Newsroom

26
januari 2021
om 09:09

De longlist van de Renew the Book - Innovation Award is bekend

RENEW THE BOOK is het innovatie-stimuleringsprogramma van de Groep Algemene Uitgevers (GAU). Na twee eerdere edities, waarin internationale innovatieve startups hun nieuwe ideeën, businessmodellen en partnerships voor het Nederlandse boekenvak ontwikkelden en aandroegen, is deze derde editie van RENEW THE BOOK een echte juryprijs: De RENEW THE BOOK - INNOVATION AWARD.

Deze Innovation Award beloont het meest vernieuwende, unieke, duurzame, maar ook meest haalbare, valideerbare en schaalbare businessplan voor het boekenvak met 50.000 waarmee de winnaar het plan kan  doorontwikkelen. Hiermee stimuleert en ondersteunt RENEW THE BOOK bestaande en nieuw ontwikkelde innovaties én motiveert zij het boekenvak en haar partners om deze innovaties te omarmen.  

'Innoveren is voor elke bedrijfstak noodzakelijk in een continu veranderende wereld. Dat is voor het boekenvak niet anders. In het boekenvak wordt veel geïnnoveerd en geëxperimenteerd, maar dat is niet altijd zichtbaar.' – Geneviève Waldmann, voorzitter van de Groep Algemene Uitgevers. 

Hans Lodders, juryvoorzitter van RENEW THE BOOK over de kwaliteit van de inzendingen:

'We zijn enorm blij met de 34 inzendingen, die kwalitatief erg sterk waren. We kwamen inzendingen tegen die meestal in de volgende drie categorieën vallen: Ten eerste: data gerelateerde innovaties en B2B toepassingen die ervoor zorgen dat de keten efficiënter opereert. Ten tweede: innovaties die de leeservaring verrijken via augmentend reality en virtual reality en nieuwe interfaces. Ten derde: relatie-gerelateerde innovaties die samenwerking, co-creatie, en ook echte relaties stimuleren. Ook richtte een aantal inzendingen zich op het stimuleren van lezen in de klas, en het bevorderen van lezen door jongeren. De ontlezing van jongeren is een maatschappelijk probleem dat de laatste tijd – terecht – veel focus krijgt.'

De 10 genomineerden op de longlist wordt nu gevraagd om verdiepende informatie aan te leveren en een video-pitch van hun innovatie te maken voor de jury. Op basis hiervan gaat de jury weer in beraad en maakt op 19 februari de shortlist bekend. Een van hen maakt uiteindelijk kans op de 50.000 die op 30 maart wordt uitgereikt tijdens een live-streaming event in Pakhuis de Zwijger, waarover later meer.

Bekijk hier de longlistBron: Persbericht Renew the Book


Reacties op: De longlist van de Renew the Book - Innovation Award is bekend