Advertentie

Hebban Newsroom

18
november 2020
om 19:53

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman wint NS Publieksprijs 2020

2 reacties

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman (de Correspondent) heeft de NS Publieksprijs 2020 gewonnen en is daarmee het Boek van het Jaar 2020. De winnaar werd zojuist bekendgemaakt in talkshow M op NPO 1. De Boekenconducteur van NS Everhard Arends overhandigde de envelop met de winnende titel aan presentator Margriet van der Linden. De uitslag was spannend tot de laatste minuut, de winnaar had 1800 stemmen meer dan de nummer 2.

In De meeste mensen deugen beschrijft Rutger Bregman een nieuwe geschiedenis van de mens. Hij neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor Nederlandse boeken en tevens de bekendste boekenprijs in de volwassenenliteratuur. Er is dit jaar een recordaantal stemmen uitgebracht op de NS Publieksprijs. In een jaar waarin iedereen meer thuis is en meer boeken leest, wordt er ook vaker gestemd. De meeste mensen deugen kreeg 26% van de in totaal 159.905 stemmen die werden uitgebracht. Afgelopen jaar waren er 111.000 stemmen, het vorige record stamt uit 2016 met 118.312 stemmen.

De andere genomineerden waren BASTA van Edwin Schoon, De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door van Herman Finkers, Familiegeheimen van Astrid Holleeder, Grote verwachtingen van Geert Mak en 't Hooge Nest van Roxane van Iperen. De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2019 tot 1 juli 2020). 

De Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt uitgereikt sinds 1987. Bron: Persbericht CPNB


Reacties op: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman wint NS Publieksprijs 2020

Gerelateerd

Over

Rutger Bregman

Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) is historicus, schrijver en journalist voor o.a De Corresp...