Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

26
januari 2023
om 09:00

De Poëzieweek 2023 is van start met als thema 'Vriendschap'

Miriam Van hee en Hester Knibbe zijn samen het boegbeeld van Poëzieweek 2023. Ze koesteren een literaire vriendschap over de grenzen heen en zijn ook in het dagelijks leven al decennialang 'besties'. Zo belichamen ze perfect het thema van de elfde Poëzieweek: vriendschap. De Poëzieweek wordt gevierd van 26 januari tot en met 1 februari 2023.

Thema 'vriendschap'

Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog. Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

Poëziegeschenk

Miriam Van hee en Hester Knibbe schreven samen het Poëziegeschenk 2023, Er staat te gebeuren met daarin tien nieuwe gedichten. Het geschenk is tijdens de Poëzieweek via deelnemende boekhandels te krijgen bij besteding van € 12,50 aan poëzie. Ook worden er een Gedichtendagposters uitgereikt.

Hester Knibbe

Hester Knibbe (1946) debuteerde in 1982. Ze won verschillende prijzen, zoals de VSB-prijs, de Herman Gorterprijs, de Anna Blaman Prijs en de A. Roland Holst Penning. In 2010 won ze de Gedichtenrpijs voor het gedicht 'Oogsteen'. Van 2015 tot 2017 was ze stadsdichter van Rotterdam. Daarnaast was ze voorzitter van zowel de internationale schrijversvereniging PEN als de Eva Tas Foundation.

Miriam Van hee

Miriam Van hee (1952) is een Vlaamse dichter en vertaler. Ze debuteerde in 1978 en werd prompt bekroond met de Prijs voor Letterkunde van de Provincie Oost-Vlaanderen. Ook ontving ze voor haar werk onder andere de Jan Campert-prijs, de Dirk Martensprijs, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Poëzie, de juryprijs van de Herman de Coninckprijs, de Ultima voor de Letteren en de Europese poëzieprijs POESIAS.

Naar het volledige artikel

Bron: Poëzieweek


Reacties op: De Poëzieweek 2023 is van start met als thema 'Vriendschap'

Gerelateerd

Over