Hebban Newsroom

27
januari 2022
om 12:34

De Poëzieweek start vandaag!

4 reacties

Op donderdag 27 januari 2022 start de tiende editie van de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Het thema van deze lustrumeditie is natuur. Ramsey Nast schrijf het Poëziegeschenk met als titel Wij waren onder de betovering.

Tot en met woensdag 2 februari kun je zowel in Vlaanderen als Nederland genieten van (live en online) poëzie-activiteiten. Zo wordt er ondanks de aanhoudende coronasituatie een mooie editie van gemaakt. 

Wij waren onder de betovering

Voor de Poëzieweek 2022 schreef Ramsey Nasr tien gedichten die hij bundelde tot Poëziegeschenk met als titel Wij waren onder de betovering. Nasr liet zich daarbij leiden door het verlangen om de natuur in te trekken. Niet voor niets is het motto van deze Poëzieweek 'bloesemingen en overvloed.' Het Poëziegeschenk is gebaseerd op de honderden brieven die Vincent van Gogh schreef. Nasr plaatste Van Goghs woorden in een nieuwe context en herschikte deze tot meeslepende poëzie.

Het Poëziegeschenk is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Nasr en vormgever Jelle Jespers. In deze video vertelt Nasr meer over hoe het geschenk tot stand kwam.

Koop tijdens de Poëzieweek voor € 12,50 euro aan poëzie en ontvang bij de deelnemende boekhandel gratis het Poëziegeschenk. Luisterpuntbibliotheek en Passend Lezen zorgden voor een Daisy-versie, een brailleversie en een gesproken versie van het geschenk.

Slotshow Poëzieweek

De laatste dag van de Poëzieweek wordt gedenkwaardig afgesloten met de uitreiking van de Awater Poëzieprijs, omkleed met diverse optredens, door onder meer de prijswinnaar en Ramsey Nast. Het programma vindt plaats in Perdu (Amsterdam) op woensdag 2 februari. Het evenement zal zowel live als via livestream plaatsvinden.

Naar het volledige artikel

Bron: Poëzieweek


Reacties op: De Poëzieweek start vandaag!

Gerelateerd

Over

Ramsey Nasr

Ramsey Nasr

Ramsey Nasr (1974) is bijzonder veelzijdig. Hij is acteur, dichter/schrijver en ...


Gesponsorde boeken