Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

08
juli 2024
om 11:52

Dit is de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2024

11 reacties

In het dagblad Trouw is afgelopen weekend de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2024 bekendgemaakt. Uit een lijst van driehonderdvijftig boeken zijn tien titels genomineerd voor de prijs, die dit jaar voor de achttiende keer wordt uitgereikt. 

De longlist

De volgende titels staan op de longlist, op alfabetische volgorde van auteur:

- In wat voor land leef ik eigenlijk? van Karin Amatmoekrim
- Het kleedje voor Hitler van Bas von Benda-Beckmann
- Een adres van Michal Citroen
- De bolle Gogh van Jaap Cohen
- De droom van Den Haag van Benjamin Duerr
- De ontdekking van Insulinde van Rick Honings
- Alle wegen leiden naar Babel van Daan Nijssen
- Zo veel leven voor de deur van Bob Pierik
- De levens van Claus van Mark Schaevers
- De Rapaille Partijen van Robin te Slaa

Jury en uitreiking

De jury wordt geleid door voorzitter Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer. Verder bestaat de jury uit Rob Hartmans (historicus en journalist), Nelleke Noordervliet (schrijfster), Hans Renders (hoogleraar Geschiedenis en theorie aan de RUG), Fresco Sam-Sin (oud-directeur van het Taalmuseum), Hubert Slings (wetenschappelijk medewerker bij het Nederlands Openluchtmuseum), Daniëlle Slootjes (hoogleraar Oude Geschiedenis aan de UvA) en Harm Stevens (conservator bij het Rijksmuseum).

Welke titels de shortlist halen, wordt bekendgemaakt op 8 september. De uitreiking volgt op 27 oktober tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Libris Geschiedenis Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs is een jaarlijkse prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige geschiedenisboek dat een algemeen publiek aanspreekt. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De prijs maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland dat de gehele maand oktober plaatsvindt. Bron: Persbericht


Reacties op: Dit is de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2024

Gerelateerd