Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

24
mei 2024
om 14:08

Dit is de shortlist van de Gouden Strop 2024

1 reactie

De shortlist van de Gouden Strop 2024 is zojuist bekendgemaakt. Op de lijst staan vijf genomineerden die kans maken op de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar. 

Uit de longlist met elf titels koos de vakjury vijf thrillers die op de shortlist terecht zijn gekomen. De onderstaande boeken staan op de lijst, op willekeurige volgorde:

- De duiker van Mathijs Deen
- Vinex van Bernice Berkleef
- De affaire van Yvonne Doorduyn
- Verloren Pelgrim van Wim Bax
- De Man met Duizend Gezichten van Lex Noteboom

Berkleef en Noteboom stonden eerder ook al op de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2024, die werd gewonnen door Noteboom. Wie de Gouden Strop 2024 zal winnen, wordt bekendgemaakt tijdens de Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude op 30 mei. De jury van dit jaar bestaat uit Bram Endedijk (juryvoorzitter en journalist NRC), Hanca Leppink (voormalig uitgever), Rob van Scheers (thrillerrecensent), Wim Krings (boekhandelaar) en Annemieke Tetteroo (inkoper NBD Biblion). 

De Gouden Strop

De Gouden Strop is de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek dat gepubliceerd is in het voorgaande jaar. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en de winnaar ontvangt een geldprijs en een sculptuur. Vorig jaar won John Kuipers met zijn thrillerdebuut Musserts schaduw

Reacties op: Dit is de shortlist van de Gouden Strop 2024

Gerelateerd