Advertentie

Hebban Newsroom

14
april 2021
om 08:00

Dit lees je vandaag en morgen op Hebban: vertaler Paula Stevens over 'De onzichtbaren'

Gebruik je vaak de Hebban Boekenapp, maar mis je daardoor weleens de dagelijkse artikelen op de website? Deze Newsroom-reeks is speciaal voor jou: elke dag vind je in de Boekenapp een overzicht van de artikelen op Hebban én een exclusieve sneak preview van morgen. Wil je dit overzicht niet missen? Zet dan de push-notificaties aan in de Hebban Boekenapp, onderaan je profielpagina.

Nu te lezen

Denise Rudberg: 'Ik wil vrouwen uit de schaduw van de Tweede Wereldoorlog halen'

Ze is wereldberoemd in Zweden, maar met haar nieuwe serie 'Operatie Stockholm' zal de rest van de wereld niet lang achterblijven. In maar liefst tien boeken vertelt Denise Rudberg het verhaal van drie bijzondere vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog helpen de geheimtaal van de Duitsers te kraken. ‘De code’, het eerste deel in de serie van de schrijfster, is nu verschenen in Nederlandse vertaling. Hebban.nl sprak haar over haar schrijverschap, het patriarchaat en haar drie grootmoeders.

Vertalersgeluktournee: Paula Stevens over De onzichtbaren

Twintig romans vertaald uit negen talen maken kans op de Europese Literatuurprijs 2021. De prijs bekroont zowel auteur als vertaler(s) van de beste hedendaagse Europese roman die in het afgelopen jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. De longlist is samengesteld door 17 boekhandels. Tot aan de bekendmaking van de shortlist eind juni vertellen de vertalers van deze romans over hun werk.

Win de historische roman De code over vrouwelijke codebrekers in WO II

Eerder las je al een sneak preview van De code, nu is er ook een interview met de auteur verschenen. Wilke Martens interviewde Denise Rudberg namens Hebban over haar schrijverschap, het patriarchaat en haar drie grootmoeders. Doe mee en win het boek!

Morgen op Hebban

(Planning onder voorbehoud)

Lees eens wat anders in april: 'Later' van Stephen King
Recensie: Een onafwendbare climax

De Hebban Boekenapp

Ken je de Hebban Boekenapp nog niet? Klik dan hier om de app gratis te downloaden.Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

2112 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit lees je vandaag en morgen op Hebban: vertaler Paula Stevens over 'De onzichtbaren'

Gerelateerd