Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

17
mei 2024
om 12:00

Dit zijn de nominaties voor de Prijs van de Jonge Jury 2024

2 reacties

Vandaag zijn de nominaties voor de Prijs van de Jonge Jury 2024 officieel bekendgemaakt. Deze toonaangevende prijs wordt jaarlijks toegekend aan het favoriete, origineel Nederlandstalige, jeugdboek van jongeren uit Nederland. Op 12 juni wordt de prijs uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht.

De jury, bestaande uit enthousiaste, jonge lezers tussen de 12 en 15 jaar, heeft de volgende drie boeken genomineerd (gesorteerd op alfabetische volgorde) uit alle 121 jeugdboeken die in 2023 zijn uitgebracht:

24 uur van Marcel van Driel
De eerste bloedstollende novelle van de Utrechtse kinderboekenauteur Marcel van Driel. Van Driel's reactie op dit nieuws: "Ik had er niet op durven hopen. Ik vond het al geweldig bij de Leestips te horen en nu ben ik ook nog genomineerd!"

Catch van Elvin Post
Een spannende jeugdthriller van de bestsellerauteur Elvin Post uit Rotterdam. Post over zijn nominatie: "Mijn tweede jeugdboek pas en het is superleuk voor de tweede keer genomineerd te zijn."

Jimi Fender Johnson van Buddy Tegenbosch
Een spannend en muzikaal verhaal over identiteit door de Eindhovense auteur én piloot Buddy Tegenbosch. Tegenbosch: "Helemaal te gek! Genomineerd voor een publieksprijs en dan ook nog ten bate van leesbevordering."

Over De Jonge Jury
In de aanloop naar de Dag van de Jonge Jury hebben honderden middelbare scholen meegedaan aan het lesprogramma van de Jonge Jury. Dit is het grootste leesbevorderingsprogramma voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Bij deelname ontvangen docenten kosteloos lesmateriaal en worden leerlingen aan de hand van interactieve opdrachten aan het denken gezet over de boeken die ze lezen. De Jonge Jury is erop gericht om jongeren aan het begin van hun middelbareschoolcarrière uit te dagen om zoveel mogelijk boeken te lezen en hierover een mening te vormen. Door middel van een uitgebreide groslijst en doorleestips wordt ingezet op het enthousiast én betrokken houden van nieuwe lezers.

Passionate Bulkboek en Stichting Lezen zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om het leesplezier onder jongeren te vergroten en om hen een mening te leren vormen over de boeken die zij lezen.

Naar het volledige artikel

Bron: Passionate Bulkboek


Reacties op: Dit zijn de nominaties voor de Prijs van de Jonge Jury 2024

Gerelateerd

Over

Marcel van Driel

Marcel van Driel

Marcel van Driel werd geboren in Arnhem op 4 februari 1967. Sinds 2002 is hij ki...

Elvin Post

Elvin Post

Elvin Post (1973) won in 2004 als jongste schrijver ooit de Gouden Strop met Gro...

Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch

Schrijver van jeugdboeken en piloot bij Lufthansa. Laatste boek is een YAroman, ...