Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

22
maart 2023
om 11:40

Edward van de Vendel schrijft Poëziegeschenk 2024

2 reacties

Edward van de Vendel zal in 2024 het geschenk voor de Poëzieweek schrijven, zo maakten Poëziecentrum Gent en Poetry International gisteren, op World Poetry Day, bekend. De Poëzieweek start in 2024 op 25 januari en loopt tot en met 31 januari.

Edward van de Vendel (1964) schrijft poëzie, romans voor kinderen en jongeren, non-fictie en prentenboeken, vooral verschenen bij uitgeverij Querido. Hij was initiatiefnemer van de series Querido Glow (boeken met LHBTQIA+ hoofdpersonen voor jongeren), Slash (jeugdboeken gebaseerd op het leven van bijzondere jongeren) en Tijgerlezen (boeken voor kinderen die niet van lezen houden of net beginnen met lezen).

Van de Vendels bekendste dichtbundels zijn Ik juich voor jou en Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt.

Het door Van de Vendel geschreven Poëziegeschenk zal tijdens de Poëzieweek 2024 cadeau worden gedaan bij besteding van € 12,50 aan poëzie. Traditiegetrouw zal de week worden afgetrapt met de Gedichtendag, op 25 januari. Tijdens de week organiseren verschillende organisaties tal van activiteiten om poëzie extra onder de aandacht te brengen. Het thema van de week zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Dit jaar was het geschenk voor de Poëzieweek, die plaatsvond van 26 januari tot en met 1 februari, geschreven door Hester Knibbe en Miriam Van hee. Het geschenk werd eerder onder anderen geschreven door Ramsey Nasr, Anna Enquist, Ilja Leonard Pfeijffer, Stefan Hertmans, Tom Lanoye en het duo Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi.

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht


Reacties op: Edward van de Vendel schrijft Poëziegeschenk 2024

Gerelateerd

Over

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel werkte een tijdlang in het onderwijs, maar is sinds 2001 fu...