Advertentie

Hebban Newsroom

04
juni 2020
om 12:52

Edward van de Vendel wint Gouden Poëziemedaille 2020

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van de Vendel heeft gisteren de Gouden Poëziemedaille gewonnen, de prijs voor de beste kinderpoëziebundel die om de twee jaar wordt uitgereikt door Poëziecentrum en CANON Cultuurcel.

Over de winnende bundel
Heb je nog geen lievelingsdier? Struikel je wel eens over een nijlpaard? Moet je midden in de nacht plassen maar is het koud en bevriezen je voeten? Dankzij de verrassende gedichten in Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van de Vendel, vol met goede raad weet je precies wat je te doen staat (of juist helemáál niet).

Edward van de Vendel is een veelbekroond auteur en schrijft zowel prentenboeken als boeken voor eerste lezers en adolescenten, zowel poëziebundels als non-fictie. Daarnaast schrijft hij liedteksten. Voor Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt werkte hij opnieuw samen met Gouden Penseel-winnaar Martijn van der Linden. Eerder maakten ze samen Stem op de okapi, dat werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Griffel en een Vlag en Wimpel van de Penseeljury.

De prijsuitreiking werd online gehouden. De andere genomineerden voor de prijs waren:


Lees hier het juryverslag:

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Edward van de Vendel wint Gouden Poëziemedaille 2020

Gerelateerd

Over

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel werkte een tijdlang in het onderwijs, maar is sinds 2001 fu...

Gesponsorde boeken