Hebban Newsroom

07
december 2021
om 14:16

Eus' Boekenclub in de Boekenweek 2022

2 reacties

Na het succes van vorig jaar viert Eus’ Boekenclub in de Boekenweek van 2022 wederom een week lang het plezier van het lezen en alles daaromheen. Özcan Akyol presenteert vanuit het Burgerweeshuis in Deventer een vrolijk en energiek programma waaruit de liefde voor de literatuur spreekt. 

In een nachtclubachtige setting, mét huisband Lakshmi, staat dagelijks het nieuwste boek van een bekende Nederlandse schrijver centraal. De desbetreffende schrijver – Herman Koch, Griet Op de Beeck, Arthur Japin, David Van Reybrouck en Esther Gerritsen – gaat in de uitzending met een leesclub in gesprek over het boek. Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen of valt er ook wel een kritische noot? 

De leesclub bestaat uit bekenden uit de cultuur, media en sport, onder wie presentator Matthijs van Nieuwkerk, radio-dj Angelique Houtveen, rapper Kenny B en oud-profvoetballer Glenn Helder. Zij hebben het boek aandachtig gelezen en stellen samen met Eus vragen aan de schrijver.

Nieuw dit jaar is de ontmoeting met een burgemeester: een persoonlijk gesprek over de impact van literatuur en poëzie op zijn of haar leven.

Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie en een poëzievoordracht van onder andere dichters Babs Gons en Marieke Lucas Rijneveld.

Cabaretier Stefano Keizers heeft ook dit jaar een Eus’ Boekenclub-seizoenkaart en wordt elke avond hartelijk door Eus ontvangen om alle ingrediënten van de avond te beschouwen.

Uitzendingen: 7 t/m 11 maart 2022 om 19.50 uur bij de NTR op NPO2    

Foto's © Dennis BresserBron: Persbericht


Reacties op: Eus' Boekenclub in de Boekenweek 2022

Over

Özcan Akyol

Özcan Akyol

Özcan Akyol is schrijver en columnist. Hij publiceert in verschillende tijd...


Gesponsorde boeken