Advertentie

Hebban Newsroom

03
februari 2020
om 07:00

Gedicht van de dag: Censuur van Carmien Michels

Tot en met woensdag 5 februari is het de Poëzieweek en elke dag trappen we in Hebban Newsroom af met een gedicht. Vandaag een bijdrage van dichter Carmien Michels

Dit jaar is het Poëziegeschenk een bundel van gedichten van de hand van verschillende dichters. Het geschenk, getiteld nu. 10 dichters, is een kennismaking met actueel en uiteenlopend werk van aanstormende dichters en sluit uitstekend aan bij het motto van de Poëzieweek: ‘De toekomst is nu’. De boekhandel geeft nu. 10 dichters cadeau aan elke klant die voor minimaal € 12,50 aan poëzie koopt.

Censuur

En toch durf ik niet te schrijven

over bloed spugen in de soep

voor ik ze aan mijn beste vriendin

met smetvrees serveer


(ik zou dat nooit doen)

(ik heb te veel respect voor haar die ik niet bij naam noem)

(kom je morgen bij me eten)

(alsjeblieft ik smeek je)

(vegetarische preisoep met handschoenen bereid)

(en een haarnetje)


Uit: We komen van ver, Carmien Michels (Credit: Carmien Michels/Polis)

Carmien Michels (1990) danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze organiseert, presenteert, performt, jureert, doceert en werkt samen met artiesten van alle slag. Ze schreef de romans We zijn water (2013) en Vraag het aan de bliksem (2015). In 2016 won ze het Nederlands en Europee Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. In november 2017 verscheen haar poëziedebuut We komen van ver.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Poëzieclub, Noordwoord, School der Poëzie, Wintertuin | De Nieuwe Oost. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.

 Bron: CPNB/Hebban

Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Gedicht van de dag: Censuur van Carmien Michels

Gerelateerd

Over

Carmien Michels

Carmien Michels

Carmien Michels (1990) danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze ...