Advertentie

Hebban Newsroom

30
januari 2020
om 07:00

Gedicht van de dag: iii/Eden van Dean Bowen

Tot en met woensdag 5 februari is het de Poëzieweek en elke dag trappen we in Hebban Newsroom af met een gedicht. Vandaag een bijdrage van dichter Dean Bowen

Dit jaar is het Poëziegeschenk een bundel van gedichten van de hand van verschillende dichters. Het geschenk, getiteld nu. 10 dichters, is een kennismaking met actueel en uiteenlopend werk van aanstormende dichters en sluit uitstekend aan bij het motto van de Poëzieweek: ‘De toekomst is nu’. De boekhandel geeft nu. 10 dichters cadeau aan elke klant die voor minimaal € 12,50 aan poëzie koopt.

 

iii/ Eden  

Eden is a lie

Eden draagt geen vruchten

Eden een strofbaal

Eden the fallen

Eden is angst

Eden the joke

Eden kills

Eden is neoliberaal

Eden the suffering

Eden moet branden

 

…I observe a garden  

  

Uit: Bokman, Dean Bowen (Credit: Dean Bowen/uitgeverij Jurgen Maas)

Dean Bowen (1984, Uitgeverij Jurgen Maas) is dichter en performer. Hij publiceerde eerder op Samplekanon en Hard//Hoofd en heeft een buitengewoon bevlogen voordracht. In zijn debuut Bokman (2018) graaft hij vergeten geschiedenislessen op en ontleedt hij de structuren die ons politieke bewustzijn onderdrukt houden. Hij werd hiervoor genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2018 en stond op de longlist van de Grote Poëzieprijs. Bowen is tevens stadsdichter van Rotterdam.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Poëzieclub, Noordwoord, School der Poëzie, Wintertuin | De Nieuwe Oost. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.

 Bron: CPNB/Hebban

Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Gedicht van de dag: iii/Eden van Dean Bowen

Gerelateerd

Over

Dean Bowen

Dean Bowen

Dean Bowen (1984) is dichter en performer. Hij publiceerde eerder op Samplekano...