Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

22
april 2024
om 13:22

'Giftig gedoe op de werkplek' wint Managementboek van het Jaar 2024

Giftig gedoe op de werkplek van Caroline Koetsenruijter en Hans van der Loo is uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2024. Volgens de jury verrijkt het boek 'het maatschappelijk debat rondom grensoverschrijdend gedrag en stelt de aanpak ervan ter discussie.' 

De jury bestond dit jaar uit Elmas Duduk, Louis Thörig, Carla Verwijs, Cor Molenaar, Roy van den Anker en Freija van Duijne. Samen lazen zij ruim honderdtachtig managementboeken, waarvan Giftig gedoe op de werkplek afgelopen donderdag tijdens het Managementboek gala in de Rode Hoed te Amsterdam is uitgeroepen als winnaar. De jury over het boek:

'Hoewel giftig gedoe op de werkplek in de publieke belangstelling staat, loopt het bestrijden ervan vaak uit in een desillusie. Processen van klachtenafhandeling verlopen moeizaam en weinig betrokkenen zijn gelukkig met het verloop en de uitkomsten van de bestrijding van een toxische werkomgeving. De auteurs maken pijnlijk duidelijk dat de huidige manier van "bestrijden" ontoereikend is. De jury is onder de indruk van de genuanceerde blik op dit onderwerp, het handelingskader en van het lef van de auteurs om de huidige aanpak – die zich vooral richt op de "dader" – ter discussie te stellen.'

Op de shortlist stonden ook Focus van Marc Hijink, Samenwerken aan maatschappelijke opgaven van Manon de Caluwé & Edwin Kaats, Morele dilemma's in de boardroom van Mijntje Lückerath-Rovers en Als alle breinen werken van Saskia Schepers.

Het boek

Het is niet te geloven. Jaarlijks zijn er bijna 2,5 miljoen incidenten met giftig gedoe op de werkplek. Waar gaat het dan om? Wat houdt giftig gedoe in en waar komt het vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen? Waarom is het thema ineens zo actueel? Maar vooral ook, hoe kunnen we het voorkomen en bestrijden? Wat is het antigif dat kan zorgen voor een sociaal en psychologisch veilig werkklimaat?

Deze vragen worden in dit boek op meeslepende, goed onderbouwde en vooral praktische wijze beantwoord. De auteurs laten zien hoe giftig gedoe op de werkplek ontstaat en in stand wordt gehouden. Zij geven daarnaast tal van praktische tips en tools om giftig gedoe te voorkomen en effectief te bestrijden. Giftig gedoe op de werkplek is een must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken.

Managementboek van het Jaar

Sinds 2003 wordt er jaarlijks een boek bekroond met de titel Managementboek van het Jaar. De uitreiking vindt sinds 2004 elk jaar plaats tijdens het Managementboekengala. De juryverkiezing is een initiatief van online boekhandel Managementboek. Vorig jaar wonnen Karen Sikkema & Michiel van Eunen met Spelen werkt.

Naar het volledige artikel

Bron: Managementboek van het Jaar 2024


Reacties op: 'Giftig gedoe op de werkplek' wint Managementboek van het Jaar 2024

Gerelateerd

Over

Caroline Koetsenruijter

Caroline Koetsenruijter

Caroline Koetsenruijter is onderzoeker, adviseur, trainer en auteur van de bests...

Hans van der Loo

Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in tea...